Nieuwe projectronde

Deelname aan een Medical Business Project biedt jou dé kans om aan de slag te gaan met een verbeterproject binnen een zorginstelling. In maart 2024 start er weer een nieuwe projectronde in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Utrecht en Nijmegen.

De inschrijvingen voor de voorjaarsronde van Medical Business Projects zijn geopend. Deadline: 19 februari 2024

Houd ook voor actuele updates en deadlines onze nieuwsbrief, Instagram en LinkedIn in de gaten.

Deelnemen aan een project?

Waarom aanmelden?

MBP biedt jou de kans om aan de slag te gaan met een verbeterproject binnen een zorginstelling. Een unieke kans omdat je:

  • Gedurende het project actief een brug slaat tussen de medische en bedrijfskundige wereld, wat leidt tot breed gedragen en constructieve oplossingen.
  • Kennis van bedrijfskundige onderwerpen opdoet en inzicht krijgt in bijvoorbeeld de dynamiek en/of organisatorische en financiële processen van een zorginstelling. Zo leer je als medicus bijvoorbeeld een business case op te stellen. Als niet-medicus biedt MBP de mogelijkheid meer te leren over de zorg.
  • Leert om de complexiteit van een vraagstuk multidisciplinair aan te pakken; welke stakeholders zijn betrokken bij een vraagstuk en welke verschillende belangen en werkwijzen hebben zij?

Wat kun je verwachten?

Wij vragen van onze deelnemers:

  • Tijdsinvestering: 5-10 uur inzet per week
  • Duur: 4 maanden
  • Afhankelijk van de omvang van het project wordt elk team samengesteld uit 4-6 leden, waarvan minstens de helft een medische achtergrond heeft.
  • Het project is opgedeeld in vier fases:

Wat bieden wij onze deelnemers?

MBP biedt jou tijdens een project:

  • Training en coaching van ervaren consultants en zorgprofessionals.
  • Toegang tot een breed netwerk van zorgprofessionals, (zorg)ondernemers en specialisten op het gebied van o.a. verandering en innovatie, kwaliteitswaarborging en onderhandelingsvaardigheden.

Hoe kan je solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deelname aan een project van Medical Business Projects? Solliciteren kan per regio door jouw CV en motivatiebrief naar één van de onderstaande e-mailadressen te sturen:

Na afloop van de sollicitatie deadline zal z.s.m. bekend worden gemaakt wanneer de sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden.
Heb je nog vragen aan ons (landelijk) bestuur? Deze beantwoorden we graag via een van de bovenstaande e-mailadressen. Voor algemene vragen over Medical Business Projects kun je contact opnemen met projects@medicalbusiness.nl.

Note: Dutch language level B2 or higher is required to take part in Medical Business Projects.

Opdrachtgevers kunnen zich via deze pagina opgeven.