Over Medical Business Education

Tegenwoordig zijn er veelal politieke, economische en maatschappelijke discussies over de zorg. Zelden sluiten hier (jonge) zorgprofessionals bij aan. En dat terwijl de zorg voor grote uitdagingen staat welke we juist met een frisse blik van alle stakeholders tezamen kunnen oplossen. Maar om op een constructieve manier tot oplossingen te komen dienen we wel eerst elkaars perspectief en jargon te leren kennen. Pas als we elkaars taal en perspectief snappen, kunnen we ook stappen maken.

Helaas ontbreekt het op dit moment aan onderwijs over de financiële, bestuurskundige en organisatorische aspecten in de curricula van jonge zorgprofessionals. Terwijl een basisbegrip van hoe een organisatie werkt en welke financiële kwesties een rol spelen onontbeerlijk is om verantwoordelijkheid te voelen en te nemen; de jonge zorgprofessional in the lead.

Medical Business Education heeft daarom als doel dit hiaat op te vullen.
Op de korte termijn door middel van cursorisch onderwijs aan te bieden welke zij zelf organiseert en produceert met behulp van specialistische kennis van topsprekers. Zo zijn er de gratis en vrij toegankelijke Online Courses, hebben we sinds kort een speciaal voor ons ontwikkelde E-Learning Module, bieden we via Doctor meets Director de mogelijkheid om mee te lopen en te praten met zorgbestuurders, en ga je bij de Winter Academy interactief de diepte in met top sprekers gedurende vier dagen.

Op de lange termijn streeft Medical Business Education implementatie in de curricula na. Hiervoor biedt zij het eigen ontwikkelde online en cursorisch onderwijs aan, Ook stelt MBE zich graag actief op als adviseur en coproducent van nieuw onderwijs. Op dit moment is het onderwijs van Stichting Medical Business al geïmplementeerd in onderwijstrajecten van het VUmc, ErasmusMC en UMC Utrecht. Daarnaast lopen er gesprekken met het AMC en de verschillende vervolgopleidingen om ook daar kennis en kunde op het gebied van financiële, bestuurskundige en organisatorische aspecten in de zorg te bieden. Doordat Stichting Medical Business geen winstoogmerk kent, kunnen wij het onderwijs aanbieden tegen een ongekend scherpe prijskwaliteitverhouding.

Voor vragen en suggesties zijn wij te bereiken via education@medicalbusiness.nl. Via de nieuwsbrief van Medical Business blijf je ieder kwartaal op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Medical Business Education Logo

De evenementen van Medical Business Education

Medical Business Projects

Doctor Meets Director

Het Doctor meets Director (DmD) programma heeft als doel jonge artsen inzicht te geven in de praktijk van zorgbestuur, de inrichting van een ziekenhuis en de zorg als geheel.

Lees meer >>

Summer Academy

Summer Academy

In deze dagen krijgen deelnemers de laatste academische inzichten in onder andere leiderschap, strategie, financiën en organisatie in de zorg. Dit alles ondersteund met case studies uit de dagelijkse praktijk van de zorg.

Lees meer >>

Online Courses

Marktwerking in de Zorg

Marktwerking in de zorg

Ga naar course >>

Betaalbaarheid van de Zorg

Betaalbaarheid van de zorg

Ga naar course >>

Medisch Leiderschap

Medisch Leiderschap

Ga naar course >>

Personalized Health

Personalized Health

Ga naar course >>

Partners

Philips
Deloitte
Strategy&