Het doel van Medical Business Education is om kennis over de bestuurlijke kant van zorg te verspreiden en vergroten onder jonge zorgprofessionals door laagdrempelig onderwijs aan te bieden.

Door middel van cursussen, meeloopdagen en trainingen verzorgd door inspirerende bestuurders en organisaties willen wij een brug slaan tussen de praktiserende en bestuurlijke kant van zorg, tussen micro en macro niveau, toegankelijk voor iedereen. Hierbij belichten we alle kanten van het speelveld, van zorgverzekeraar tot ziekenhuis, van zbc tot huisartsenpraktijk, van VWS tot patiëntgerichte innovaties en van financiën tot duurzaamheid.

Met een fris, enthousiast team en met een mooi netwerk verzorgen wij elk jaar verschillende events. De twee grootste programma’s worden jaarlijks georganiseerd – dit zijn de Summer Academy en Doctor Meets Director.

Meer informatie hierover is hieronder/in de aparte tabs te lezen. Meer informatie over ons bestuur of onze bezigheden? Mail dan naar academy@medicalbusiness.nl.

Medical Business Education Logo

De evenementen van Medical Business Education

Medical Business Projects

Doctor Meets Director

Het Doctor meets Director (DmD) programma heeft als doel jonge artsen inzicht te geven in de praktijk van zorgbestuur, de inrichting van een ziekenhuis en de zorg als geheel.

Lees meer >>

Summer Academy

Summer Academy

In deze dagen krijgen deelnemers de laatste academische inzichten in onder andere leiderschap, strategie, financiën en organisatie in de zorg. Dit alles ondersteund met case studies uit de dagelijkse praktijk van de zorg.

Lees meer >>