Medical Business Webinars

Sinds 2020 worden er door Medical Business op regelmatige basis webinars georganiseerd om meer inzicht te bieden aan actuele onderwerpen over de organisatie van ons zorgstelsel. Vanuit je eigen luie stoel kom je meer te weten over de wereld die schuilgaat achter het Nederlandse zorgsysteem. Vanuit een professionele studio gaan verschillende sprekers met elkaar in discussie en beantwoorden zij vragen vanuit het (digitale) publiek.

Al onze webinars zijn hieronder terug te kijken.

Toekomstige evenementen van Stichting Medical Business staan in de agenda. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

2023

‘Webinar: Ontvangen we over 5 jaar nog wel zorg?’
Nu werkt één op de zeven werkende mensen in de zorg. Om in 2040 aan alle voorziene zorgvragen te voldoen, moet dat één op de vier worden. Simpelweg meer financiële middelen in de zorg investeren zal niet volstaan om het tekort aan zorgpersoneel te herstellen. Tijdens het webinar op 29 november gingen we diepgaande discussies voeren over dit prangende onderwerp.

Eerdere webinars

Webinar 7: Het Integraal Zorgakkoord: een nieuw tijdperk in de zorg?
De afgelopen maanden heb je er in het nieuws al een en ander over kunnen lezen; het Integraal Zorgakkoord! Het motto van dit nieuwe zorgakkoord luidt: ‘samen werken aan goede zorg’, maar denken alle betrokken partijen daar zo over? En wat staat er nu precies in dit zorgakkoord? Wat kunnen we verwachten van dit zorgakkoord? Hoe gaat het zich vertalen naar de praktijk?

Webinar 6: Maatschap vs. Loondienst
De aloude maar niet minder relevante discussie: wat zijn de voor- en nadelen van elk systeem en hoe beïnvloedt dit jouw keuzes als beginnende zorgprofessional?

Webinar 5: Fusies en overnames in de zorg
Er komen regelmatig berichten over naar buiten: ziekenhuizen die gaan fuseren. Maar wat komt daar nou allemaal bij kijken? Wie zijn daarbij betrokken? Wat zijn de voor- en nadelen van fuseren? En wat zorgt ervoor dat een fusie slaagt?

Webinar 4: De relatie tussen zorg en politiek
Hoe oefent de zorg invloed uit op de politiek? En hoe beïnvloedt de politiek de gezondheidszorg in Nederland? Met de Tweede Kamerverkiezingen in zicht is dit hét moment om hier meer over te weten te komen.

Webinars serie: De gevolgen van COVID-19 voor het Nederlandse zorgstelsel

Webinar 3: Nieuwe leveringsmodellen en capaciteitsmanagement in tijden van corona
Is het huidige systeem toereikend voor het nieuwe normaal? Healthcare consultants vertellen ons hoe zorglevering anders moet en hoe we kunnen omgaan met de achterstallige zorg.

Webinar 2: Toekomstvisie voor de zorg met corona
Medisch bestuurders aan het woord over het uitvoeren van zorg tijdens de eerste golf. Welke lessen kunnen en moeten we leren van deze periode?

Webinar 1: Betaalbaarheid van de zorg in corona tijd
De financiële impact van corona op de zorg. Hoe kunnen we de gemaakte kosten eerlijk verdelen en hoe blijft de zorg in de toekomst betaalbaar?