Sinds 2013 worden er door Medical Business al Masterclasses georganiseerd. Wat begon als een kleine thema avond in de Vrije Universiteit in Amsterdam, mondde al spoedig uit in meerdere grote en uitverkochte Masterclassavonden op toplocaties en met topsprekers. Dit allemaal met het doel om jonge zorgprofessionals kennis te verschaffen over de bestuurlijke, organisatorische en financiële kanten van de zorg.

Gedurende deze jaren blijft de vraag actief vanuit zorgprofessionals om meer te leren over ‘Medical Business’, zij ervaren de behoefte aan meer kennis over het systeem waarin zij werken. Steeds meer beseffen zij dat het beter organiseren van de Nederlandse gezondheidszorg een positieve invloed heeft op zowel de patiënt, het eigen werkplezier en de zorgkosten. Om hier constructief over mee te kunnen denken is gedegen kennis nodig.

Met de Masterclass hopen we een stap in de goede richting te zetten door jonge zorgprofessionals kennis te bieden over de niet medisch-inhoudelijke kant van de zorg. Tijdens de Masterclass komen zaken aan bod als financiën, bestuur, ondernemen, politiek, de rol van de zorgverzekeraar, marktwer7king en de toekomst van de zorg.

Door middel van interactieve, informatieve en inspirerende presentaties van onze sprekers hopen wij een nieuwe generatie zorgprofessionals aan het denken te zetten. Daarbij bieden we handvatten om de toekomstige uitdagingen binnen de gezondheidszorg aan te gaan. Op deze manier kunnen jonge zorgprofessionals een actieve rol gaan spelen in de besluitvorming over financiën, bestuurlijke vernieuwing en innovaties binnen de gezondheidszorg!