Stichting Medical Business – Verstand van zaken in de zorg

Medical Business Cursussen

Stichting Medical Business is in 2013 opgericht door een groep zesdejaars studenten geneeskunde die zich zorgen maakte over de stijgende zorgkosten en de beperkte kennis van artsen over de financiën en organisatie van zorg. Medical Business zet zich daarom in om de kennis en kunde van jonge zorgprofessionals op bestuurlijk, organisatorisch en financieel gebied verder te verbreden en te verdiepen.

Om dit te bereiken organiseren wij verschillende activiteiten en evenementen voor de zorgprofessionals van de toekomst, enkele voorbeelden hiervan zijn onze masterclasses, webinars en meeloopdagen met bestuurders.

Verder onderscheidt Medical Business zich op unieke wijze met de Projects en de Summer School in samenwerking met de TIAS – School for Business and Society. Met een Project krijgen de deelnemers de mogelijkheid om onder begeleiding van consultancy kantoren zich te richten op innovatie en verbetering bij een actueel zorgprobleem. Tijdens de Summer School in augustus/september worden deelnemers in 4 dagen volledig bijgepraat over het zorgsysteem in Nederland en worden zij getraind om hier een actieve rol in te gaan vervullen.

Benieuwd naar wat Medical Business nog meer voor jou te bieden heeft? Via de nieuwsbrief krijg je elk kwartaal een update over onze activiteiten. Volg ons ook op social media om op de hoogte te blijven over alle updates van onze Stichting!

Comité van Aanbeveling

Stephanie Klein Nagelvoort

Stephanie Klein Nagelvoort-Schuit

Lid Raad van Bestuur UMCG, tevens hoogleraar Interne Geneeskunde & e-Health

Marcel Levi

Marcel Levi

Chief Executive University College London Hospitals NHS Foundation Trust, tevens internist en lid raad van toezicht NKI-AVL

Carina Hilders

Carina Hilders

Bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap, tevens gynaecologe en directievoorzitter van Reinier de Graaf Gasthuis Delft

Nardo van der Meer

Nardo van der Meer

Voorzitter Raad van Bestuur Catharina Ziekenhuis, tevens hoogleraar Healthcare Management aan TIAS/Tilburg University

Wietske Vrijland

Wietske Vrijland

Lid Raad van Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis

Geert Kazemier

Geert Kazemier

Professor lever- en pancreaschirurgie en levertransplantatie Amsterdam UMC, tevens voorzitter Dagelijks Bestuur van Cancer Center Amsterdam, directeur-bestuurder van de stichting Cancer Center Amsterdam en stichting Adore

Raad van Toezicht

Willem Koelewijn

Zorgondernemer
Vml COO Bergman Clinics , CEO Alant Medical
Voorzitter Raad van Toezicht SheHealth Clinics

Diana Monissen

Beroepscommissaris organisaties binnen en buiten de zorg, waaronder vz Rvt Reinier-Haga groep, vz RvC Rom Utrecht, lid SB Cofinimmo. Voorheen CEO rollen in de zorgsector, waaronder Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie, de Friesland zorgverzekeraar.

Mariëlle Bartholomeus

Mariëlle Bartholomeus

Lid Raad van Bestuur Rivas Zorggroep, tevens neuroloog en topvrouw van het jaar 2020.