Wat kan MB Projects voor uw instelling betekenen?

Medical Business Projects

De nieuwe generatie artsen ziet mogelijkheden voor verbetering van zorgprocessen en wilt daar graag aan bijdragen. Tijdens de studie geneeskunde worden niet de juiste handvaten geboden om zorgprocessen te verbeteren en verandering te implenteren. Daarbij zien wij een kloof tussen de medische en de bedrijfskundige manier van denken, waardoor het vinden van constructieve oplossingen bemoeilijkt wordt. Medical Business Projects (MBP) heeft tot doel een brug te slaan tussen beide werelden.

Vanuit de dagelijkse zorgpraktijk komen genoeg vragen naar boven: ”Hoe richten we (poliklinische) zorg efficiënter, goedkoper en meer patiëntgericht in? Hoe vergroot je het kostenefficiënt werken op een afdeling?”.

Een arts met de ambitie hier iets aan te doen, staat dan voor de keuze: kostbare tijd vrijmaken om er zichzelf in te verdiepen of het uitbesteden aan bedrijfskundigen zonder klinische ervaring. Beide routes leiden nogal eens tot frustratie en potentieel succesvolle projecten blijven daardoor liggen. Er is ook een derde keuzemogelijkheid: de vraag voorleggen aan MBP.

MBP inventariseert de vraag en zorgt voor afbakening van de opdracht. Vervolgens koppelt MBP een groep jonge professionals aan het project. Deze groep bestaat uit medici aangesterkt met een selectie van mensen met een bedrijfskundige achtergrond.

U kunt contact met ons opnemen via projects@medicalbusiness.nl of vul het contact formulier onder aan deze pagina in. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen voor een afspraak, ter kennismaking en verkenning van de mogelijkheden voor een eventueel project in uw zorginstelling.

Voor een overzicht van projecten die wij al succesvol hebben uitgevoerd kunt u hier kijken!

Wat bieden wij:

Een unieke groep die:

  • Bestaat uit ambitieuze jonge professionals die kennis en ervaring combineert.
  • Zorgt voor een reëele, gedegen oplossing of analyse van het probleem.
  • Ondersteund wordt middels coaching en training vanuit een breed netwerk bestaande uit de Stichting Medical Business en haar partners zoals Deloitte, KPMG en Accenture.

Kort samengevat betekent dit voor u als maatschap/zorginstelling het volgende:

  • Toegang tot bevlogen, jonge professionals die problemen aanpakken die anders blijven liggen.
  • Betrokkenheid van professionele coaches en consultants.