Doctor Meets Director

De inschrijvingen voor Doctor Meets Director 2023 zijn geopend.

Het Doctor Meets Director (DMD) programma heeft als doel jonge zorgprofessionals inzicht te geven in de praktijk van zorgbestuur. Met dit initiatief nodigen wij onze doelgroep uit om al vroeg in hun carrière over de grenzen van hun specialisme heen te kijken en mee te denken over de inrichting van een ziekenhuis en de zorg als geheel.

Editie 2023

In deze roerige tijden, waarin de druk op de Nederlandse zorg snel toeneemt, blijkt dat leiderschap, organisatorisch vermogen en kennis over zorgmanagement belangrijke competenties zijn voor jonge zorgprofessionals.

Medical Business Education (MBE) organiseert na het grote succes van afgelopen jaren opnieuw het programma ‘Doctor Meets Director’. Dit programma geeft de mogelijkheid aan talentvolle en bestuurlijk geïnteresseerde jonge zorgprofessionals om drie dagen mee te lopen en denken met vooraanstaande bestuurders in de Nederlandse gezondheidszorg.

Voor jou een leerzame en belangrijke blik buiten het normale zorgproces, voor de bestuurder onafhankelijke feedback van een bron waar in de dagelijkse praktijk weinig direct contact mee is. Daarbij is het een unieke kans om eens mee te kijken in een ander ziekenhuis en met elkaar te reflecteren.

 

Aanmelden

Selectie van deelnemers wordt gemaakt op basis van CV en motivatiebrief.

De inschrijvingen voor DMD 2023 zijn geopend. Schrijf je in door je cv en motivatie te mailen naar academy@medicalbusiness.nl. De deadline is 15 november 2022.

 

Praktische informatie voor de deelnemers van 2023
  • In de periode van januari 2022 tot en met april 2023 kijk je drie dagen mee over de schouder van een zorgbestuurder.
  • Parallel aan de meeloopdagen worden vijf ‘terugkomdagen’ georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen de deelnemers de gelegenheid ervaringen uit te wisselen en door middel van interessante sprekers extra kennis op te doen rondom zorgbestuur.
  • Na de selectieperiode zal je gekoppeld worden aan een bestuurder en plan je 1-1 de meeloopdagen in.
  • Data van de vijf terugkomdagen worden t.z.t. gedeeld met de deelnemers.

Benieuwd naar de ervaringen? Lees hier de blog van Jeanne Heijnen, ziekenhuisarts en één van de vorige deelnemers. En hier het interview met Britt Oomen, verloskundearts en DmD-kanditaat bij het Oogziekenhuis in Rotterdam.

Erg interessant om van dichtbij mee te krijgen hoe Yvonne in haar rol als bestuurder weet te navigeren rondom ingewikkelde materie en besluitvorming. En dat met respect voor collega’s en deadlines.

Deelnemende ziekenhuizen

Universitaire Centra

Universitaire Centra

Topklinische Ziekenhuizen

Algemeen Ziekenhuizen