De voor- en nadelen van ‘het runnen van een eigen toko’
Webinar Maatschap vs. Loondienst | 28-10-2021 | 20.00-21.30 uur | Uitgezonden vanuit de Johan Cruijff Arena

De laatste MB Webinar van 2021 was wederom een groot succes! Als je alles wilt weten over de maatschap vs. loondienst discussie, heb je hier gelukkig nog de kans hem terug te kijken.
Alhoewel je waarschijnlijk nog niet direct met dit vraagstuk te maken hebt, is het toch erg relevant al over het verschil tussen de twee na te denken. Wat betekent het namelijk voor jou, om straks als zelfstandige of juist in dienstverband te werken? Is werken in een maatschap eigenlijk nog wel toekomstbestendig? En hoe zit het met de mate van zeggenschap wanneer je niet je eigen baas bent? In dit webinar, geleid door moderator prof. dr. Carina Hilders (gynaecoloog, directievoorzitter Reinier de Graaf en bijzonder hoogleraar medisch management en leiderschap), leggen sprekers Wilbert van den Winkel (bestuursvoorzitter Medisch Specialisten Noord West) en Peter Bennemeer (voormalig CEO Bernhoven en schrijver van het boek ‘De Ingreep’) elkaar het vuur na aan de schenen.

Deze webinar werd mogelijk gemaakt door Dirkzwager legal & tax.

Moderator

Carina Hilders

Prof. dr. Carina Hilders

Voorzitter raad van bestuur Reinier de Graaf & bijzonder hoogleraar medisch management en leiderschap

Prof. dr. Carina Hilders is directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft en daarnaast praktiserend gynaecoloog. Zij heeft als bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (ESHPM) een heldere toekomstvisie over de gezondheidszorg en de rol van de zorgprofessional. Daarin stelt zij onder meer dat de kwaliteit van zorg voor de patiënt wordt vergroot als de medische inhoud wordt verbonden aan bestuurlijke, organisatorische en financiële thema’s. Verder heeft ze een uitstekende internationale reputatie als leider in verandermanagement in de gezondheidszorg, professionele ontwikkeling en patiëntgerichte zorg.

Sprekers

Wilbert van den Winkel

Drs. Wilbert van den Winkel

Bestuursvoorzitter Medisch Specialisten Noord West

Wilbert van den Winkel studeerde onder andere sociology en business aan de Erasmus Universiteit, waarna hij verschillende bestuursrollen vervulde binnen een veelheid aan organisaties. Ook is hij ruim vijf jaar directeur geweest van het Medisch Specialistisch bedrijf van het Maasstad Ziekenhuis.  Als adviseur is hij al vele jaren betrokken bij Bureau Obelon, een bedrijf dat zorginstellingen ondersteunt in het verbeteren van hun organisatie. Momenteel is hij  algemeen directeur van Medisch Specialisten Noord West.
Peter Bennemeer

Drs. Peter Bennemeer

Voormalig algemeen directeur Bernhoven

Peter Bennemeer was na zijn opleiding bedrijfskunde 27 jaar werkzaam in de levensmiddelensector, tot hij het roer omgooide: in 2011 werd hij CEO van ziekenhuis Bernhoven in Uden. In de 7 jaar dat hij bestuurder was, voerde hij een aantal grote veranderingen door onder het motto ‘alleen zinnige zorg’, waaronder het laten verdwijnen van de medisch specialistische maatschappen. Hij hoopt hiermee een nieuwe koers voor Nederlandse ziekenhuizen uit te lichten, waarmee volgens hem miljarden per jaar bespaard kunnen worden. Dit jaar kwam zijn autobiografie De Ingreep uit, waarin hij vertelt over zijn tijd in ziekenhuis Bernhoven..