HET INTEGRAAL ZORGAKKOORD: EEN NIEUW TIJDPERK IN DE ZORG?
Webinar Het Integraal Zorgakkoord | 30-11-2022 | 20.00-21.15 uur | Uitgezonden vanuit studio Werkspoor in Utrecht

Woensdag 30 december werd de webinar ‘Het Integraal Zorgakkoord (IZA): een nieuw tijdperk in de zorg?’ uitgezonden. Sjoerd Repping, hoogleraar zinnige zorg in het Amsterdam UMC, modereerde de avond. Hans van Santen en Bas Leerink spraken deze avond over hun blik op het IZA. Hans van Santen is huisarts, oud vice-voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en tevens podcastmaker van de podcast ‘De zorg van Levi & van Santen’. Bas Leerink is heden managing director bij IG&H en raadslid bij de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (een adviesorgaan voor de regering).

Het IZA is een veelbesproken onderwerp en het motto van dit nieuwe zorgakkoord luidt: ‘samen werken aan goede zorg’. Vraag je je af wat er nu precies in dit akkoord staat? Waarom dit akkoord is opgezet? Hoe verschillende partijen naar dit akkoord kijken? En wat de sprekers verwachten dat er in de praktijk zal gaan veranderen voor toekomstige dokters? Kijk deze webinar dan terug!

Voor meer informatie over de achtergrond, zie hier de infographic van de Rijksoverheid over het Integraal Zorgakkoord.


Moderator

Sjoerd Repping

Sjoerd Repping

Hoogleraar zinnige zorg in het Amsterdam UMC

Sjoerd Repping is hoogleraar Zinnige Zorg aan het Amsterdam UMC en voorzitter van het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG). Als hoogleraar en voorzitter van ZE&GG focust Sjoerd zich op het creëren van een gezondheidszorgsysteem waarin het leveren van zorg die bewezen effectief is, een van de pijlers van Passende Zorg, vanzelfsprekend is. En daar waar nog niet bekend is of zorg effectief is, dit standaard onderzocht zou moeten worden. Met deze achtergrond is Sjoerd Repping de uitgelezen kandidaat om de discussie tussen onze twee sprekers in juiste banen te leiden!

Sprekers

Hans van Santen

Hans van Santen

Huisarts

Hans van Santen is een van de twee sprekers deze avond! Hans van Santen is sinds 1988 als huisarts gevestigd in Velp. Van 2002 tot 2006 was hij vice- voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Vanwege deze functie had hij tal van andere bestuurlijke functies. Na deze bestuurlijke periode heeft hij leiding gegeven aan het opzetten van een groot gezondheidscentrum in Velp. Vervolgens was hij van 2012-2019 hoofdredacteur van Medisch Contact. Sinds juni 2021 maakt hij een wekelijkse podcast met Marcel Levi over de zorg in Nederland onder de titel ‘De zorg van Levi & Van Santen’.

Bas Leerink

Bas Leerink

Partner IG&H Healtcare

Bas Leerink is de tweede spreker! ‘Vooruitgang is vooral het resultaat van acties, niet van beleid’ is een uitspraak die de werkethos van Bas Leerink samenvat. Hij is ervaren zorgconsultant en zorgbestuurder; Van 2008 tot 2013 was hij lid van de raad van bestuur van Menzis, tot 2018 is hij bestuursvoorzitter geweest van het Medisch Spectrum Twente, en sinds 2015 is hij raadslid bij de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (een adviesorgaan voor de regering). Sinds 2019 is Leerink tevens partner en leider bij IG&H Healthcare. Zijn opgedane ervaring zet hij daar in op de gebieden van onder andere de acute zorg, ziekenhuisstrategie en transformatie, regionale samenwerking en digitale transformatie in de zorg.