Medical Business Masterclass: The Roadshow 2018

Na 5 zeer succesvolle jaarlijkse edities van de Medical Business Masterclass (MBM) is het tijd voor iets nieuws. De MBM commissie 2018 heeft de masterclass in een nieuw jasje gestoken en presenteert met trots: De Medical Business Masterclass Roadshow.

De Roadshow bestaat uit 3 verdiepende thema-avonden die plaatsvinden op verschillende locaties. Deze Roadshow avonden zijn in opzet niet te groot, om zo interactie tussen de inspirerende sprekers en het publiek te vergroten. De 4e en laatste avond van de Masterclass Roadshow 2018 zal groots worden afgesloten in het prachtige Tropenmuseum te Amsterdam!

Uiteraard blijven de goede elementen van voorgaande jaren gewoon in het programma. Elke avond van de masterclass is, zoals gebruikelijk, inclusief avondeten en een borrel!

Masterclass Roadshow 2018

Interesse? Meld je dan aan voor de Medical Business Masterclass!

Roadshow 1: Healthcare Fundamentals & Innovation

 

3 april, Bimhuis Amsterdam

Op de eerste avond van de Roadshow die plaatsvindt in Jazztempel Het Bimhuis, zal worden ingegaan op de basisspelers van de gezondheidszorg in Nederland. Wat is de taak van de verzekeraar in Nederland, en hoe moeten zorgaanbieders hierop inspelen? Hiernaast is het al veranderlijke zorglandschap onderhevig aan veel technologische innovaties die het proces rond zorg voor zowel patiënt en arts moeten vergemakkelijken. Tijdens de eerste Roadshow op 3 april zullen voorbeelden van dergelijke innovaties de revue passeren.

Sprekers en moderator

Janneke Schermers

Janneke Schermers

Norbert Hoogers

Norbert Hoogers

Rob van der Kolk

Rob van der Kolk

Egge van der Poel

Ruben de Neef


Roadshow 2: Organizational Strategy and Leadership

 

12 april, Maastoren Rotterdam

In de tweede avond zal het ‘dokteren op bestuurlijk niveau’ centraal staan. Hoe zou leiderschap eruit moeten zien? Hoe breng je verandering teweeg in een zorg-organisatie? Hoe bereikt men als zorgorganisatie lange termijn doelen?
Met een prachtig uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam zullen deze onderwerpen worden besproken door verschillende grote spelers in het veld:

We trappen de avond af met een welkomstwoord van Mathieu van Bergen (partner Deloitte) en onze moderator, Ruud Koolen. Ruud Koolen zal met zijn kritische blik, ervaring in communicatiekanalen (oud-hoofdredacteur Zorgvisie en Skipr en momenteel uitgever bij Springer Media) en expertise in presenteren zorgen voor een spannende interactie tussen het publiek en de sprekers. Drs. Nico Klay, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Oogziekenhuis Rotterdam zal als eerste spreker ingaan op hoe je als leider kan zorgen voor impact in een organisatie. Dit zal worden opgevolgd door een ‘hot topic’ in de zorg: blockchain. Blokchainexpert Jacob Boersma zal uitleggen hoe blockchain kan worden toegepast in de zorg en welke organisatorische beslissingen hierbij komen kijken. De avond wordt afgesloten door Jochem Overbosch, headhunter van zorgbestuurders in binnen- en buitenland. Hij zal ingaan op hoe je als leider betrokkenheid kan creëren binnen een organisatie.

Sprekers en moderator

Ruud Koolen

Ruud Koolen

Nico Klay

Nico Klay

Jacob Boersma

Jacob Boersma

Jochem Overbosch

Jochem Overbosch

Stephanie Klein Nagelvoort Schuit


Roadshow 3: Het Rechtssysteem in de zorg

 

19 april, Van Benthem & Keulen Utrecht

Op avond 3 van de Roadshow worden jullie meegenomen naar Utrecht waar wij samen met advocaten van Van Benthem & Keulen jullie zullen ontvangen in de prachtige conferentieruimte. De avond zal toepasselijk in het teken staan van ‘het rechtssysteem in de zorg’.
Gedurende deze avond zullen sprekers waaronder zowel advocaten als artsen als ook een oud Kamerlid verder ingaan op de juridische kant waar een ziekenhuis en arts tegenaan loopt, welke rol advocaten en artsen spelen bij fusies/overnames van ziekenhuizen en wat de juridische beperkingen zijn bij innovaties in de zorg.

Sprekers en moderator

Klaas Meersma

Klaas Meersma

Wouter Koelewijn

Wouter Koelewijn

Annelouk Luigies

Annelouk Luigies

Ernst Kuipers

Ernst Kuipers

Hans van Santen

Hans van Santen

Paul Korte

Roadshow 4: Slotavond Tropenmuseum

 

24 april, Tropenmuseum Amsterdam

Tijdens de slotavond van de Medical Business Masterclass 2018 in het Tropenmuseum te Amsterdam gaan wij in op enkele grote thema’s in de gezondheidszorg, zoals het toekomstperspectief, zorgbestuur en de rol van de overheid in de Nederlandse zorg. De sprekers hebben uitzonderlijke verhalen, zijn getalenteerd in het ”out of the box” denken en hebben ieder hun eigen visie op de zorg. Niet alleen de professionele, maar ook de persoonlijke ervaring van de sprekers is inspirerend voor jonge zorgprofessionals die zich actief willen opstellen in het veranderende zorgstelsel. Hoe zal de zorg er in de komende 20 jaar uit zien? Welke technische, maar ook organisatorische ontwikkelingen zijn nodig om de groeiende populatie van de wereld van adequate zorg te voorzien? Wat houdt goed zorgbestuur in en welke rol speelt de Nederlandse overheid in veranderingen in de zorg? Sprekers als Jan Kimpen, Chief Medical Officer van Philips, Paul Frissen, bestuursvoorzitter van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, en Bas van den Dungen, directeur-generaal curatieve zorg bij VWS, zullen deze onderwerpen belichten. Het moderatorschap is in handen van Geert Kazemier, hoogleraar hepatobiliaire chirurgie aan het VUmc. Het belooft een spectaculaire slotavond te worden!

Sprekers en moderator

Geert Kazemier

Geert Kazemier

Ben Bridgewater

Jan Kimpen

Jan Kimpen

Paul Frissen

Paul Frissen

Bas van den Dungen

Interesse? Meld je dan aan voor de Medical Business Masterclass!

Partners

Philips
Deloitte
Strategy&