Laden Evenementen

Op de eerste avond van de Roadshow die plaatsvindt in Jazztempel Het Bimhuis, zal worden ingegaan op de basisspelers van de gezondheidszorg in Nederland. Wat is de taak van de verzekeraar in Nederland, en hoe moeten zorgaanbieders hierop inspelen? Hiernaast is het al veranderlijke zorglandschap onderhevig aan veel technologische innovaties die het proces rond zorg voor zowel patiënt en arts moeten vergemakkelijken. Tijdens de eerste Roadshow op 3 april zullen voorbeelden van dergelijke innovaties de revue passeren.

Interesse? Meld je dan aan voor de Medical Business Masterclass!

Programma

 

Tijd Omschrijving
18.00 – 19.00 Inloop voor inschrijving en ontvangst met broodjes
19.00 – 19.05 Opening door moderator Janneke Schermers
Gynaecoloog en docent zorgmanagement
19.05 – 19.15 Spreker VvAA
19.15 – 19.50 Norbert Hoogers
Voormalig directievoorzitter bij Zilveren Kruis
19.50 – 20.25 Rob van der Kolk
Divisiedirecteur Hersenen en Zintuigen en Inwendige en uitwendige specialismen, voorheen Directeur Inkoop Academisch Medisch Centrum Amsterdam
20.25 – 20.40 Pauze
20.40 – 21.15 Egge van der Poel
Klinische big data scientist
21.15 – 21.50 Ruben de Neef
Zorgfuturist en experimenteur
21.50 – 22.00 Afsluiting
22.00 – 23.00 Borrel


Sprekers

Janneke Schermers

Janneke Schermers

Universitair docent Public Health Universiteit Utrecht, Gynaecoloog, oud-tweede kamerlid

Janneke Schermers heeft, naast haar werk in en voor de gezondheidszorg, ook een master in psychologie. Zij is werkzaam geweest als gynaecoloog (met als nevenactiviteit advieswerk in Oost-Europa), Medical director van Organon Nederland, inspecteur gezondheidszorg, wethouder en lid van de Tweede Kamer.
Sinds 2006 is zij senior docent bij het Julius Centrum van de Universiteit van Utrecht en vanaf 2012 is zij via Zorglabyrint werkzaam, waarbij zij alle genoemde ervaringen inzet: trainingen en advisering, spreker, lidmaatschap van Raden van Toezicht, begeleiding van professionals na een calamiteit en dagvoorzitterschappen.

Norbert Hoogers

Norbert Hoogers

Oud-directievoorzitter Zilveren Kruis, bestuur Zorgverzekeraars Nederland

Norbert Hoogers was tot 1 juli 2017 directievoorzitter van Zilveren Kruis. Afgelopen maanden heeft hij i.v.m. ziekte waargenomen als directeur bij Zorgverzekeraars Nederland. Toen Hoogers op juli 2013 werd benoemd tot directievoorzitter van Zilveren Kruis werkte hij al geruime tijd voor Achmea. Eerst als manager Business Control, daarna als directeur Operations en directievoorzitter. Daarnaast heeft Hoogers diverse nevenfuncties, onder andere lid Raad van Toezicht Kinderpostzegels en lid raad van toezicht Lean in de Zorg. In 1992 is hij afgestudeerd als bedrijfseconoom in Tilburg en hij heeft een postdoctoraal van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Rob van der Kolk

Rob van der Kolk

Divisiedirecteur inkoop zorg Academisch Medisch Centrum Amsterdam

Rob van der Kolk (49) is sinds vijf jaar werkzaam in het AMC. Rob is directeur van de divisie Interne en Uitwendige specialismen en van de divisie Hersenen en Zintuigen. In die rol is hij verantwoordelijk voor de financiën, HR en ICT binnen die divisies. Als ondernemer heeft hij GPO-Healthcare opgericht, de eerste inkoopcombinatie specifiek gericht op ziekenhuizen. Daarvoor was hij werkzaam als adviseur en manager in strategie en supply chain management bij onder andere Ahold, Philips en Shell. Zijn missie is om de gezondheidszorg betaalbaar en toegankelijk te houden voor de volgende generatie.

Egge van der Poel

Klinische (big) data scientist

Klinische (big) data scientist
Egge van der Poel is een beta met een alfa randje. Gepromoveerd in de experimentele deeltjesfysica (lees: hele kleine deeltjes) met daarnaast een Bachelor als filosoof. Inmiddels al enkele jaren werkzaam als Data Scientist (“sexiest job of the 21st century”) en veelgevraagd spreker op het thema Big Data (wat dat dan ook moge zijn…). Sinds maart 2015 is Egge part-time werkzaam als de eerste Clinical Data Scientist ooit in het Erasmus MC. Egge van der Poel promoveerde op een zoektocht naar het Higgs deeltje en heeft daar veel van geleerd. Niet alleen over de kleinste bouwstenen van ons heelal, maar vooral ook mensen en processen. En wat erbij komt kijken om van (big) data tot bruikbare inzichten te komen. Hij introduceerde op TEDxUtrecht hiervoor de term Big Dating: samenwerken en data delen met een gezamenlijk doel.
Egge vertelt wat de ontdekking van de kosmische achtergrondstraling, zijn eigen onderzoek naar het Higgs deeltje en zijn werkzaamheden in de zorg met elkaar te maken hebben. Tussendoor zal hij enkele hippe Big Data termen noemen, uitleggen wat er mee bedoeld wordt en hoe het recommendation algoritme van Amazon werkt.

Ruben de Neef

Zorgfuturist en werkzaam bij Focus Cura

Zorgfuturist eHealth bij zorginnovatiebedrijf FocusCura en alumnus van het ontwikkeltraject Talent for Care. Het is zijn wens om de toekomst van de zorg met lef te vormen. Eerder deed hij daarvoor onderzoek naar de toekomst van wearables en mogelijkheden in de eerste en tweedelijnszorg. Momenteel helpt hij artsen en zorgorganisaties bij het opzetten van hun virtuele kliniek door het in co-creatie ontwikkelen van nieuwe manieren van zorg.

Deel dit verhaal, kies je platform!