Laden Evenementen

In de tweede avond zal het ‘dokteren op bestuurlijk niveau’ centraal staan. Hoe zou leiderschap eruit moeten zien? Hoe breng je verandering teweeg in een zorg-organisatie? Hoe bereikt men als zorgorganisatie lange termijn doelen?
Met een prachtig uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam zullen deze onderwerpen worden besproken door verschillende grote spelers in het veld:

We trappen de avond af met een welkomstwoord van Mathieu van Bergen (partner Deloitte) en onze moderator, Ruud Koolen. Ruud Koolen zal met zijn kritische blik, ervaring in communicatiekanalen (oud-hoofdredacteur Zorgvisie en Skipr en momenteel uitgever bij Springer Media) en expertise in presenteren zorgen voor een spannende interactie tussen het publiek en de sprekers. Drs. Nico Klay, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Oogziekenhuis Rotterdam zal als eerste spreker ingaan op hoe je als leider kan zorgen voor impact in een organisatie. Dit zal worden opgevolgd door een ‘hot topic’ in de zorg: blockchain. Blokchainexpert Jacob Boersma zal uitleggen hoe blockchain kan worden toegepast in de zorg en welke organisatorische beslissingen hierbij komen kijken. Dr. Stephanie Klein Nagelvoort Schuit (o.a. afdelingshoofd SEH en opleider Interne in het Eramsus MC) zal het na de pauze overnemen en vanuit een meer klinische blik het thema ‘leiderschap’ belichten. De avond zal worden afgesloten door Jochem Overbosch, headhunter van zorgbestuurders in binnen- en buitenland. Hij zal ingaan op hoe je als leider betrokkenheid kan creëren binnen een organisatie.
Kortom, een gevarieerd programma op een fantastische locatie!

Interesse? Meld je dan aan voor de Medical Business Masterclass!

Programma

Tijd Omschrijving
18.00 – 19.00 Inloop voor inschrijving en ontvangst met broodjes
19.00 – 19.05 Opening door moderator Ruud Koolen
Uitgever Springer Media en oud-hoofdredacteur Zorgvisie en Skipr
19.05 – 19.15 Mathieu van Bergen, Deloitte
19.15 – 19.50 Nico Klay
Bestuursvoorzitter bij Het Oogziekenhuis Rotterdam
19.50 – 20.25 Jacob Boersma
Manager Deloitte (geeft leiding aan het blockchain team in Nederland)
20.25 – 20.45 Pauze
20.45 – 21.20 Stephanie Klein Nagelvoort Schuit
Afdelingshoofd SEH en opleider Interne Erasmus MC, vice-voorzitter stafconvent Erasmus MC, lid raad van commissarissen CZ, bedenker abcdesim (virtual learning tool)
21.20 – 21.50 Jochem Overbosch
Senior Partner Odgers Berndtson Amsterdam
21.50 – 22.00 Afsluiting door moderator Ruud Koolen
22.00 – 23.00 Borrel


Sprekers

Ruud Koolen

Ruud Koolen

Uitgever Springer Media en oud-hoofdredacteur Zorgvisie en Skipr

Ruud Koolen is uitgever van Skipr, Zorgvisie en de boeken Wie vraagt wordt beter! en Het nieuwe brein van de dokter. Binnenkort lanceren hij en collega’s nieuwe thematische kennisplatforms. Koolen modereert daarnaast publieke dialogen en debatten en treedt op als dagvoorzitter tijdens congressen.
Koolen stond als uitgever/hoofdredacteur aan de wieg van Skipr, het nieuwe crossmediale communicatieplatform voor beslissers in de zorg. De lancering vond plaats op 10 december 2008 tijdens een groot evenement. De eerste editie van de Skipr 99, de lijst van invloedrijkste bestuurders en toezichthouders in de zorg, was op de dag van de lancering prominent in radio- en televisiejournaals.
Eerder was hij hoofdredacteur van Zorgvisie (2000-2008) en Markant, vakblad in de gehandicaptenzorg (1996-2000). Voor die tijd schreef hij veel over jeugd, sport en minderheden(beleid) en was hij redacteur van radio- en televisieprogramma’s. In de jaren 2008-2010 was hij presentator van Moderne Zorg, een televisieprogramma over innovaties in de gezondheidszorg op RTL7 en RTL Z.

Nico Klay

drs. Nico Klay, MBA

Bestuursvoorzitter bij Het Oogziekenhuis Rotterdam

Nico Klay is voorzitter van de Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Hij rondde de opleiding Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden af in 1987 en behaalde daarna zijn MBA bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Inmiddels heeft Nico ruime ervaring in de gezondheidszorg. Hij was in het verleden onder andere partner van Plexus Medical Group en COO bij Bergman Clinics. Inmiddels staat hij bijna twee jaar aan het roer van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Jacob Boersma

Jacob Boersma

Manager Deloitte (geeft leiding aan het blockchain team in Nederland)

Jacob is manager bij Deloitte waar hij leiding geeft aan het blockchain team in Nederland sinds 2015. Sinds 2010 houdt hij zich bezig met Bitcoin onderzoek en toepassingsgebieden. Met het blockchain team van Deloitte heeft hij applicaties gebouwd binnen de zorg, vastgoed, identiteit en verzekeringen. Jacob is erkend expert op het gebied van blockchain technologie. Hij spreekt regelmatig of congressen en geeft interview op de radio, televisie en in print. Hij combineert de diepe technische kennis met de ervaring en affiniteit voor het bedrijfsleven en de juridische uitdagingen hieromheen. Naast blockchain heeft Jacob een expertise in digitale identiteit en online betalingen.

Jochem Overbosch

Jochem Overbosch

Senior Partner Odgers Berndtson Amsterdam

Jochem Overbosch is Senior Partner bij de Amsterdamse vestiging van Odgers Berndtson en lid van de Global Healthcare Practice. Hij adviseert zorginkopers, zorgaanbieders en nationale beleidsorganen in zowel de cure als care sector van de gezondheidszorg. Tevens adviseert hij cliënten omtrent de aanstelling van leiderschapsteams voor hun organisatie en ten behoeve van de strategische agenda.

Gedurende de laatste jaren heeft hij Odgers Berndtson Healthcare franchise ontwikkeld, waarin hij verscheidene opdrachten heeft uitgevoerd voor academisch medische centra, topklinische centra en algemene ziekenhuizen. Alvorens zijn werkzaamheden bij Odgers Berndtson heeft Jochem gewerkt bij Deutsche Bank als investeringsbankier en bij Booz & co. als strategy consultant. Hij heeft in diverse Europese landen gewoond, naast een periode van vier jaar in Zuidoost Azië en een jaar in de Verenigde Staten. Jochem heeft zijn studie Business economie afgerond aan de Universiteit van St. Gallen in Zwitserland.

Stephanie Klein Nagelvoort Schuit

Afdelingshoofd SEH en opleider Interne Erasmus MC, vice-voorzitter stafconvent Erasmus MC, lid raad van commissarissen CZ, bedenker abcdesim (virtual learning tool)

Stephanie Klein Nagelvoort Schuit is internist acute geneeskunde in het Erasmus MC. Zij is afdelingshoofd van de Spoedeisende Hulp, regionaal hoofdopleider interne geneeskunde en vicevoorzitter stafconvent Erasmus MC. Ze heeft samen met haar team het serious games platform abcdeSIM ontwikkeld, welke heeft geresulteerd in een Erasmus MC spin-off BV.
Naast haar functie in het Erasmus MC is zij o.a. lid van de Raad van Commissarissen van Zorgverzekeraar CZ en bestuurslid van het Erasmus Trustfonds. Als lid van de Federatie Commissie Medisch Specialist 2025 heeft zij samen met de andere leden van de commissie een toekomstvisie voor de medisch specialist in 2025 geformuleerd.

Deel dit verhaal, kies je platform!