Laden Evenementen

De tweede roadshow-avond vindt plaats in het klassieke Muntgebouw te Utrecht. Hier zullen we klein beginnen en ons concentreren op de menselijke factor binnen de gezondheidszorg. De vraag die centraal staat is hoe het individu zich staande kan houden binnen het gigantische web van de zorg en welke vaardigheden daar voor nodig zijn. Onder andere Carina Hilders (hoogleraar medisch management en leiderschap en directievoorzitter Reinier de Graaf ziekenhuis) zal het veelgehoorde medisch leiderschap meer in perspectief plaatsen. Daarnaast zal Tristan van Doormaal (neurochirurg UMCU) ingaan op de combinatie van ondernemerschap en het arts-zijn. Ook zal Marga Gooren (coach binnen VvAA) spreken over de onmisbare compassie in de zorg en hoe je je werk leuk houdt. Deze avond zal jullie veel handvatten geven om mee verder te kunnen.

 

Interesse? Meld je dan aan voor de Medical Business Masterclass!

Sprekers

Janko de Jonge

Janko de Jonge (moderator)

Neuroloog, partner VvAA

Janko de Jonge is van huis uit neuroloog, maar daarnaast nog veel meer dan dat. Hij is eigenaar van Mediforum, een platform dat al 20 jaar toonaangevende medische congressen organiseert, en partner binnen de VvAA groep Kennismanagement. Ook was hij voorzitter van de stuurgroep “Slim Fit” Catharina Ziekenhuis, een programma dat tot doel had de bedrijfsstructuur en medische processen van het ziekenhuis te herorganiseren, zodat een ombuiging van € 25 miljoen kon worden bewerkstelligd.
Met zowel zijn klinische als bestuurlijke expertise en ruime ervaring als moderator is Janko de Jonge als geen ander in staat de deelnemers aan de Masterclass en de sprekers stevig aan de tand te voelen. Met hem aan het roer belooft het een zeer boeiende avond te worden.

Carina Hilders

Prof. dr. Carina Hilders

Gynaecoloog, directievoorzitter Reinier de Graaf Gasthuis

Carina Hilders heeft een medische graad en is gespecialiseerd als gynaecoloog. Ze promoveerde op immunotherapie bij cervixcarcinoom en deed afgelopen jaren onderzoek naar behoud van vruchtbaarheid. Naast haar functie als directievoorzitter van het Reinier de Graaf Gasthuis, is zij lid van de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep, werkt zij nog steeds als gynaecoloog en is zij bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij heeft een uitstekende internationale reputatie als leider in verandermanagement in de gezondheidszorg, professionele ontwikkeling en patiëntgerichte zorg.

Erik-Jan Vlieger

Erik-Jan Vlieger

Ondernemer en schrijver ‘Het nieuwe brein van de dokter’

Erik-Jan Vlieger is arts en ondernemer. Hij is afgestudeerd als fysicus en als medicus. Hij begon zijn carrière als fysicus in de radiotherapie en promoveerde daarna in de radiologie. Hij bedankte voor de opleiding tot radioloog en ging als adviseur in de zorg aan de slag bij Plexus (2004). Als managing partner bracht hij Plexus onder bij KPMG (2011), waar hij de zorgpraktijk leidde. Vanaf 2014 is Erik-Jan ondernemer in de zorg. Hij was intensief betrokken bij Incision, sinds 2017 trekt hij aan zijn eigen bedrijf Alii. Erik-Jan houdt van de zorg en van de wetenschap. Zijn keuzes in zijn carrière zijn erop gericht om altijd te werken aan de allerbeste zorg voor patiënten.

Tristan van Doormaal[

Tristan van Doormaal

Neurochirurg en medeoprichter AugmedIT

Tristan van Doormaal is neurochirurg in het UMC Utrecht. Hij concentreert zich in zijn klinische werk met name op schedelbasis en vasculaire neurochirurgie. Tristan is gepromoveerd op revascularisatie van het brein met een laser device. Gebaseerd hierop concentreert zijn onderzoek zich nu met name op bench to bedside ontwikkeling van medical devices om de uitkomst van neurochirurgische operaties voor patienten beter te maken. De praktische oplossing van daadwerkelijke problemen en het vergroten van veiligheid staat hierbij centraal. Tijdens zijn onderzoek werkt hij graag transparant samen met commerciële partners in diverse vormen. Daarnaast is hij medeoprichter van AugmedIT, een medtech startup gericht op het genereren van medische hologrammen om operaties beter voor te bereiden en uit te voeren. Hij zal spreken over de gevoelige combinatie academie/commercie en over academisch ondernemerschap.

Margo Gooren

Marga Gooren

Coach, trainer, huisarts n.p.

Marga Gooren heeft ruim 10 jaar als huisarts gewerkt in Nederland en China. Sinds 2013 coacht zij artsen in haar eigen praktijk Aqua & Lime Health Coaching. Tevens is zij aangesloten bij het coachplatform van de VvAA. Daarnaast geeft zij veerkracht-, mindfulness en zelfcompassietrainingen, onder andere via het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en is zij kernteamlid en penningmeester van Compassion for Care.
Haar missie is artsen te inspireren en motiveren tot goede zelfzorg, waardoor zij gezond en met plezier kunnen werken en duurzaam betere zorg kunnen leveren. Dit jaar verschijnt dan ook het boek van haar en collega-trainer Mila de Koning: Hart voor de dokter.

Deel dit verhaal, kies je platform!