Laden Evenementen

De eerste avond zal plaatsvinden in het altijd sprankelende Scheltema in Leiden. Hier zullen jullie kennismaken met de belangrijkste fundamenten van de gezondheidszorg. Verschillende perspectieven zullen deze avond belicht worden die meer inzicht geven in de dynamische organisatie achter het Nederlandse zorgstelsel. Jaap van den Heuvel (voorzitter RvB Rode Kruis Ziekenhuis) zal ingaan op de rol van de ziekenhuisbestuurder. Ook zal Jan Anthonie Bruijn (hoogleraar immunopathologie en senator VVD) ingaan op de rol van de politiek in de gezondheidszorg. Tevens zal dieper in worden gegaan op de rol van de medisch specialist en zullen advocaten van Van Benthem & Keulen de verplaatsing en concentratie van zorg bespreken. Met deze avond in je zak kom je goed beslagen ten ijs op de volgende drie avonden.
 

Interesse? Meld je dan aan voor de Medical Business Masterclass!

Sprekers

Jaap van den Heuvel

Prof. dr. Jaap van den Heuvel

Bijzonder hoogleraar Healthcare Management en bestuursvoorzitter Rode Kruis Ziekenhuis

Naast bestuursvoorzitter is Jaap van den Heuvel lid van de hoofddirectie van Zorg van de Zaak, grootaandeelhouder van het Beverwijkse ziekenhuis. Tot 1 januari 2016 was Van den Heuvel lid van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep en bestuursvoorzitter van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft.
Hij voltooide de studie geneeskunde in Leiden, de doctoraalstudie Bedrijfskunde in Rotterdam en de Postdoctorale Controllers Opleiding aan de VU. Hij werkte drie jaar als arts-assistent op verschillende afdelingen. Vervolgens was hij bij CMG betrokken bij de ontwikkeling van het EPD en ook werkte hij parttime als locatiemanager in verpleeghuis Amstelhof in Amsterdam.

Jan Anthonie Bruijn

Prof. dr. Jan Anthonie Bruijn

Hoogleraar immunopathologie LUMC en Senator eerste kamer

In het dagelijks werk houdt Jan Anthonie Bruijn zich bezig met patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Hij is lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, senator in de Eerste Kamer der Staten-Generaal en vice-voorzitter van de Vaste Kamercommissie VWS. Internationaal werkte hij aan beleidsontwikkeling en ontwikkelingshulp op het gebied van onderwijs, wetenschap en gezondheidszorg, onder meer als president van de International Renal Pathology Society en in de nationale contactgroep vooronderwijs in Afghanistan. Bruijn studeerde Geneeskunde in Baltimore en Rotterdam en specialiseerde en promoveerde in Leiden en Boston.

Huib Cense

Huib Cense

Gastro-intestinaal chirurg & vicevoorzitter Federatie Medisch Specialisten

Huib Cense deed zijn opleiding Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waarna hij in het Isala ziekenhuis te Zwolle en het AMC te Amsterdam werd opgeleid tot algemeen chirurg. Zijn vervolgopleiding voor gastro-intestinale chirurgie volgde hij in het Erasmus Medisch Centrum. In 2007 promoveerde hij op de nieuwe aspecten van de chirurgische behandeling van slokdarmkanker. Zijn bestuurlijke ervaring deed hij onder andere op als voorzitter van de Jonge Orde, penningmeester van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en als bestuursvoorzitter van het dagelijkse bestuur van de medische staf in het Rode Kruis ziekenhuis.