Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De derde en afsluitende avond zal in het teken staan van de toekomst van de zorg. Sinds dit jaar zijn er veel dingen veranderd in de gezondheidszorg en deze laatste avond willen wij graag dieper ingaan op de consequenties hiervan. Marcel Levi, voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC en internist, zal moderator zijn.

Meten in de zorg en de daaropvolgende value based healthcare in de toekomst zal besproken worden door Niels Hagenaar, zorgconsultant. Koen Luijkx, zorgondernemer LOGEX, zal de nodige informatie geven over de verschillende mogelijkheden voor arts-assistenten nadat zij klaar zijn met hun opleiding: maatschap, loondienst of medisch specialistisch bedrijf. Carina Hilders, hoogleraar Medisch Management en Leiderschap, zal spreken over haar toekomstvisie voor medisch specialisten met ‘dokters in the lead’. Afsluitend zult u worden getrakteerd op de toekomstvisie van de stichting Medical Business met daarna een borrel ter afsluiting van de Medical Business Masterclass 2015!

Programma

Tijd Omschrijving
18.30 – 19.00 Inschrijving & ontvangst met broodjes
19.00 – 19.05 Opening
Moderator: Marcel Levi
19.05 – 19.15 Onderhandelingen vanuit het bedrijfsleven
Henk Valk
19.15 – 19.40 Value Based Healthcare
Niels Hagenaars
19.40 – 20.15 De overgang van maatschap naar medisch specialistisch bedrijf
Koen Luijckx
20.15 – 20.30 Pauze
20.30 – 21.20 Overheidsvisie op de toekomst
Martin van Rijn
21.20 – 22.00 Visie op Doctors in the Lead
Carina Hilders
22.00 – 23.00 Afsluiting Medical Business Masterclass 2015 en Borrel


Sprekers

Marcel Levi

Marcel Levi

Voorzitter van de Raad van Bestuur AMC en Decaan van de Faculteit Geneeskunde van de UvA

Marcel Levi (1964) is hoogleraar Inwendige Geneeskunde en is sinds 2010 voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC en Decaan van de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam. Marcel Levi heeft zijn medische studie en specialisatie in Amsterdam gevolgd, waarna hij in 1989 is gepromoveerd en werd benoemd tot onderzoeker van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen. Hij heeft een MSc Evidence-based Health Care aan de Universiteit van Oxford gevolgd en werkte aan de Universiteit van Perugia, Italië en het Center for Transgene Technology and Genetherapy van de Universiteit van Leuven, België. Hij heeft ruim 700 wetenschappelijke artikelen in internationale tijdschriften gepubliceerd en ontving verschillende internationale research prijzen.
In 2009 werd hij benoemd tot lid van de Koninklijke Academie van Wetenschappen en hij is vice-voorzitter van de nationale research organisatie ZON-MW. Hij vindt het heel erg belangrijk dat artsen en andere medische professionals een vooraanstaande rol spelen bij het management van de gezondheidszorg en zich laten horen in het publieke debat over geneeskunde en gezondheidszorg.

Henk Valk

Henk Valk

SVP/General Manager Benelux at Philips Healthcare

Henk Valk is Senior Vice President en general manager van de Benelux van Philips Healthcare

Niels Hagenaars

Niels Hagenaars

Zorgconsultant, Gupta Strategists

Niels Hagenaars is werkzaam als zorgconsultant bij Gupta Strategists. Hij heeft farmacie gestudeerd in Utrecht en is gepromoveerd in de vaccin technologie. Aan Kellogg School of management, Center for Creative Leadership en Harvard heeft hij verschillende trainingen gevolgd.

Sinds 2009 werkt hij bij Gupta Strategists. Gupta Strategists een strategisch adviesbureau dat zich volledig richt op de gezondheidszorg. Gupta werkt voor alle partijen in de zorg, onder andere voor ziekenhuizen, zorgverzekeraars, verplegings- en verzorgingsorganisaties, toeleveranciers en brancheorganisaties. De expertise van Gupta is strategie: het verbeteren van organisaties in de zorg met concrete, toepasbare en duurzame strategieadviezen. Ook is Gupta vaak betrokken bij de implementatie van de adviezen.

Niels heeft bij Gupta aan veel uiteenlopende vraagstukken gewerkt, waaronder:

  • het ontwikkelen van innovatieve inkoopmodellen voor zorgverzekeraars
  • het waarderen van de bijzondere positie van = UMC’s op zorg en wetenschappelijk onderzoek
  • het onderbouwen van strategische herprofilering en fusies van ziekenhuizen
  • het ontwikkelen van nieuwe zorgconcepten
  • het opzetten van een zorgketen waarin zorguitkomsten centraal staan

Naast projectwerk investeert Gupta in kennis door het uitbrengen van onafhankelijke studies en het organiseren van seminars. Niels is auteur van verschillende studies, waaronder de recente studie ‘De weg naar Verandering’, en werkt momenteel aan studies waarin Gupta laat zien hoe je met big data de zorg verder kunt brengen.

Koen Luijckx

Koen Luijckx

Partner bij LOGEX

Koen Luijckx is partner bij LOGEX “Het rekencentrum van Medisch Nederland”. Koen is opgegroeid in Nederland en Frankrijk waar hij de laatste jaren van zijn basisschool aan het Lycee International in Parijs voltooide. Na het afronden van zijn middelbare school is Koen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam Financiële Economie gaan studeren waar hij zijn Master Financial Economics in 2009 cum laude heeft voltooid. De focus gedurende zijn Master en scriptie lag op het identificeren van bronnen en strategieën tot waard creatie door privaat kapitaal.

Gedurende zijn studie heeft hij deelgenomen aan een ‘Exchange Program’ met de Universidad de Buenos Aires in Argentinië en heeft hij verschillende stages gelopen waaronder als Financial Analyst in het Mergers & Acquisitions team van Credit Suisse in London. Tijdens deze stage heeft hij Rudolph en Martijn ontmoet en is het idee ontstaan om het Rekencentrum van Medisch Nederland – LOGEX – op te richten. LOGEX ondersteunt ziekenhuizen en medisch specialisten met kwantitatief gedreven analyses en gelooft dat “fact-based thinking en decision making” in de Nederlandse Gezondheidszorg een verdere vlucht zal nemen. LOGEX is actief in meer dan 70 Nederlandse Ziekenhuizen.

Koen is er van overtuigd dat er binnen de zorg nog vele mogelijkheden en kansen tot waarde creatie zijn en zijn ambitie is dat LOGEX ziekenhuizen en medisch specialisten kan ondersteunen bij het realiseren van dit potentieel.

Martin van Rijn

Martin van Rijn

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Martin van Rijn is Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Carina Hilders

Carina Hilders

Bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap, Erasmus Universiteit Rotterdam en gynaecologe, Reinier de Graaf Gasthuis Delft en Bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap, Erasmus Universiteit Rotterdam en gynaecologe, Reinier de Graaf Gasthuis Delft

Carina Hilders is bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en gynaecoloog en directeur Medische Zaken in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Zij is voorzitter van het project ‘verspilling in de zorg’ in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid (VWS). Voorafgaand was zij stafvoorzitter van het Reinier de Graaf Gasthuis en voorzitter van de projectgroep Medisch Specialist 2015 vanuit de Orde van Medisch Specialisten. Hierbij is een visie ontwikkeld over de toekomst van de zorg en de rol van de medisch specialist.

Deel dit verhaal, kies je platform!