Laden Evenementen

De tweede avond trappen we af met een bijdrage van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dr. Bart Broers, programmadirecteur Zorg van het ACM neemt ons mee in het mededingingsrecht. Wat zijn de spelregels wanneer het gaat om fusies en samenwerking in de gezondheidszorg? En hoe treedt de ACM op als scheidsrechter? Dr. Anna van Poucke, Chairman bij KPMG Health, heeft jarenlang ervaring als adviseur wanneer het gaat om fusies en samenwerking en heeft recentelijk een studie gepubliceerd over fusies en allianties in Nederland. Van Poucke zal inzoomen op de knelpunten van fusies. Daarnaast zal zij de vraag beantwoorden of fusies nou eigenlijk wel nuttig zijn. Na de pauze neemt dr. Detlef Loppow, CEO van de Martini Klinik, ons mee in zijn, inmiddels geroemde, voorbeeld van value based prostaatkankerzorg. Hij laat zien dat je wereldberoemd kan worden met een passende business case op zak. De avond wordt afgesloten door dr. Nicky Hekster, verantwoordelijk voor de technical presales in Europa, Midden-Oosten en Afrika bij IBM Watson. Hij zal ons toelichten over de superdiagnosecomputer die meer zou weten dan ons allen tezamen. Wat betekent deze ontwikkeling nu voor ons? Moeten we sceptisch zijn of dienen wij deze ontwikkeling juist te omarmen?

Programma

Tijd Omschrijving
18.00 – 19.00 Inschrijving & ontvangst
19.00 – 19.10 Welkomstwoord
Moderator: Prof. Dr. Olaf Dekkers, professor bij de Klinische Epidemiologie en Endocrinologie van het Leids Universitair Medisch Centrum
19.10 – 19.40 Mededingingsrecht bij Fusies en allianties
Dr. Bart Broers, programmadirecteur task force zorg bij Autoriteit Consument & Markt
19.40 – 20.20 Fusies en allianties: de praktijk en de toekomst
Dr. Anna van Poucke, partner KPMG Health Nederland en expert van KPMGs Global Centre of Excellence for Health
20.20 – 20.40 Pauze
20.40 -21.20 Value Based Health Care in praktijk
Dr. Detlef Loppow, CEO van de Martini-Klinik in Hamburg, Duitsland. De Martini-Klinik is een geslaagd voorbeeld van Michael Porter’s ‘value based healthcare’.
21.20 -22.00 IBM Watson
Dr. Nicky Hekster, EMEA Technical Presales bij IBM Watson Health
22.00 Afsluiting
Moderator: Prof. Dr. Olaf Dekkers
22.00 – 23.00 Borrel


Sprekers

Olaf Dekkers

Olaf Dekkers

Professor Klinische Epidemiologie en Endocrinologie LUMC

Olaf Dekkers, moderator op 12 april, is professor bij de Klinische Epidemiologie en Endocrinologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Ook is hij adjunct professor bij de Klinische Epidemiologie van de Aarhus Universiteit in Denemarken. Hij studeerde geneeskunde en filosofie, en deed een master Epidemiologie aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine. Hij is methodologisch voorzitter van het richtlijnen comité van de European Society of Endocrinology.

Bart Broers

Bart Broers

Programmadirecteur Task Force zorg bij de Autoriteit Consument & Markt

Bart Broers is directeur van de taskforce zorg van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), waarin de markttoezichttaken in de zorg zijn ondergebracht. Voorheen werkte Broers onder andere bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit en was hij programmaleider van de bestuurlijke en juridische splitsing van de Stichting VU/VUmc. Hij is gepromoveerd in de natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam en volgde een MBA aan de Rotterdam School of Management.

Anna van Poucke

Anna van Poucke

Partner en voorzitter KPMG Health

Anna van Poucke geeft leiding aan KPMG Health Nederland en is expert van KPMGs Global Centre of Excellence for Health. In haar adviesportefeuille ligt de focus op de structurele herinrichting van het zorglandschap. Ze heeft gedurende haar carrière veel organisaties gezien in de gezondheidszorg, waaronder zowel academische- als perifere ziekenhuizen en instanties in de geestelijke gezondheidszorg. Ze is ervaren in innovatietrajecten en grote veranderingsprocessen. In 2004 is zij gepromoveerd op radicale innovaties in de kennisintensieve dienstverlening.

Detlef Loppow

Detlef Loppow

CEO Martini-Klinik Hamburg

Detlef Loppow is de CEO van de Martini Kliniek in Hamburg, Duitsland. De Martini Kliniek heeft zich toegelegd op de behandeling van prostaatkanker, wereldwijd bekend om de uitstekende patiëntgerichte resultaten. De resultaten zijn onder andere bereikt door een hoog zorgvolume en te sturen op patient reported outcome measures (PROMs). De kliniek is een geslaagd voorbeeld van Michael Porters’ ‘value-based healthcare’. In april 2016 kreeg Detlef Loppow de eerste European Inspirational Award voor het concept van de Martini Kliniek.

Nicky Hekster

Nicky Hekster

EMEA Technical Presales bij IBM Watson Health

Nicky Hekster is sinds 1987 werkzaam voor IBM en heeft verscheidene functies vervuld. De afgelopen tien jaar heeft hij zich toegelegd op de gezondheidstak van IBM en meer in het bijzonder op de toepassingen van de IBM Watson technologie in deze sector. Momenteel is hij verantwoordelijk voor de technical pre-sales van de IBM Watson in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daarnaast is hij tot 2014 voorzitter geweest van Integrating the Healthcare Enterprise (IHE) in Nederland.

Deel dit verhaal, kies je platform!