Laden Evenementen

Wij starten de Medical Business Masterclass 2017 met het toekomstbeeld dat ons allen aangaat. Dr. Huib Cense, voorzitter Raad Kwaliteit – en vicevoorziter van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) zal hun visie ‘De Medisch Specialist 2025’ toelichten. CEO van Bernhoven, Peter Bennemeer, zal vervolgens ingaan op zijn inmiddels internationale voorbeeld ‘Bernhoven’. Wat maakt zijn ziekenhuis nu zo bijzonder? Wat zijn de effecten van het én in loondienst zijn én participeren in het ziekenhuis? Prof. Dr. Leonard Witkamp, CEO van KSYOS en bijzonder hoogleraar Telemedicine aan het AMC, zal het stokje na de pauze overnemen. Hij laat ons kennismaken met de (toekomstige) rol van e-health en telemedicine; wat betekent dit voor het arts-patiënt contact? De avond wordt afgesloten met een iets andere bijdrage dan jullie tot op heden van ons gewend zijn. Willen wij goed voorbereid zijn op de wereld van morgen dan is alleen bestuurlijke, organisatorische en financiële kennis onvoldoende. Als Medical Business Masterclass zijn wij ervan overtuigd dat de juiste vaardigheden zeker zo essentieel zijn. Met veel enthousiasme kunnen wij mededelen dat bestseller auteur David Allen (Getting Things Done) ons meeneemt in dé route naar stressvrije productiviteit.

Programma

Tijd Omschrijving
18.00 – 19.00 Inschrijving & ontvangst met broodjes
19.00 Opening Medical Business Masterclass 2017
Medical Business Masterclass 2017 Commissie & Stichting Medical Business
19.00 – 19.05 Welkomstwoord
Moderator: Prof. dr. Geert Kazemier, professor in de hepatobiliare chirurgie en transplantatie aan het VU Medisch Centrum.
19:05 – 19:45 Medisch specialist 2025
Dr. Huib Cense, voorzitter commissie “Medisch Specialist 2025” van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) en chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en NW ziekenhuisgroep te Alkmaar.
19.45 – 20.25 Bernhoven: Een verhaal van zinnige zorg
Peter Bennemeer, CEO van het ziekenhuis Bernhoven. De Bernhoven kliniek staat bekend om haar vooruitstrevende strategie door betere zorg te bieden met minder zorg.
20.25 – 20.40 Pauze
20.40 -21.20 E-health & Telemedicine
Prof. dr. Leonard Witkamp, CEO van KSYOS en bijzonder hoogleraar Telemedicine aan het AMC.
20.20 -22.00 Getting Things Done
David Allen, Auteur van o.a. “Getting things done: the art of stress-free productivity” en oprichter & voorzitter van David Allen Company
22.00 Afsluiting
Prof. dr. Geert Kazemier
22.00 – 23.00 Borrel


Sprekers

Geert Kazemier

Geert Kazemier

Professor in de hepatobiliare chirurgie en transplantatie bij het VUmc

Geert Kazemier is hoofd van de sector Oncologische en Gastrointestinale Chirurgie van het VU medisch centrum. Hij voltooide zijn opleiding tot chirurg in 1998 in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Zijn vervolgopleiding volgde hij in Rotterdam en in het Universiteitsziekenhuis Eppendorf in Hamburg, Duitsland. Hij is lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Heelkunde en directeur van VUmc Cancer Center Amsterdam.

Huib Cense

Huib Cense

Voorzitter commissie “Medisch Specialist 2025” van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) en chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en NW ziekenhuisgroep te Alkmaar

Dr. Huib Cense is gastro-intestinaal en oncologisch chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en in NW ziekenhuisgroep te Alkmaar. In Beverwijk is hij sinds 2011 opleider van de arts-assistenten chirurgie. Naast zijn werk in de kliniek is hij voorzitter van de Raad Kwaliteit en vicevoorzitter van de Federatie Medisch Specialisten (FMS), de beroepsvereniging die de medisch specialisten vertegenwoordigt. Binnen deze functie heeft hij een commissie geleid die in januari jl. een visiedocument heeft uitgebracht genaamd “Medisch Specialist 2025”. Hierin worden de verwachtingen omtrent de (veranderende) rol van de medisch specialistische zorg in de nabije toekomst uiteengezet. Dr. Cense zal als voorzitter van deze commissie het onlangs verschenen visiedocument presenteren en toelichten op de openingsavond van de Masterclass.

Peter Bennemeer

Peter Bennemeer

CEO Bernhoven

Peter Bennemeer studeerde Economie aan de VU Amsterdam, waarna hij jaren werkzaam is geweest in de levensmiddelenindustrie. In 2011 stapte hij over naar de Bernhoven kliniek, waar hij toetrad tot de Raad van Bestuur. Sinds 2014 is Peter Bennemeer CEO/ algemeen directeur van de Bernhoven kliniek. De Bernhoven kliniek staat bekend om haar vooruitstrevende strategie door betere zorg te bieden met minder zorg. Dit doel realiseren zij door onder andere hoog in te zetten op efficiëntie.

Leonard Witkamp

Leonard Witkamp

Hoogleraar in Telemedicine aan het AMC & Directeur KSYOS Telemedicine Centre

Professor Leonard Witkamp begon zijn carrière in de geneeskunde als dermatoloog. Tijdens zijn werk als arts merkte hij dat de zorg efficiënter kon worden ingericht. Daarom besloot hij in 2000 de zorginstelling Ksyos op te zetten, waar hij tot op de dag van vandaag directeur is. Ksyos ontwikkelt zorg waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van intelligent internet (eHealth). Door de behaalde successen over de jaren heen werd Leonard Witkamp door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Geneeskunst (KNMG) benoemd tot hoogleraar Telemedicine. Tegenwoordig werkt hij met Ksyos en een groot netwerk van meer dan 11.000 werknemers aan verbetering van de gezondheidszorg door middel van TeleDiagnosis, TeleConsultantie en TeleMonitoring in verschillende landen en zien zij meer dan 250.000 patiënten per jaar.

David Allen

David Allen

Auteur van o.a. “Getting things done: the art of stress-free productivity” en oprichter & voorzitter van David Allen Company

David Allen is oprichter en voorzitter van de David Allen Company, een bedrijf dat bekend staat om specialisatie en training in efficiëntie en productiviteit. In 2001 heeft hij de bestseller “Getting things done” (GTD) uitgebracht, waarmee hij een grote impact heeft gehad op miljoenen mensen over de hele wereld, door ze te helpen een druk leven in te richten. Met de toenemende stress, taken en verantwoordelijkheden van artsen, is het van groot belang voor artsen om de focus te houden op belangrijke zaken en daarbij zo efficiënt mogelijk te werk te gaan.

Deel dit verhaal, kies je platform!