Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

HET INTEGRAAL ZORGAKKOORD: EEN NIEUW TIJDPERK IN DE ZORG?

De afgelopen maanden heb je er in het nieuws al een en ander over kunnen lezen; het Integraal Zorgakkoord! Het motto van dit nieuwe zorgakkoord luidt: ‘samen werken aan goede zorg’, maar denken alle betrokken partijen daar zo over? En wat staat er nu precies in dit zorgakkoord? Wat kunnen we verwachten van dit zorgakkoord? Hoe gaat het zich vertalen naar de praktijk? Dit alles en nog veel meer zal aan bod komen in onze webinar 30 november 2022. De webinar wordt uitgezonden vanuit studio Werkspoor te Utrecht.

Kijk hieronder de webinar terug:

De sprekers:

Sjoerd Repping – Moderator
Sjoerd Repping zal de moderator zijn tijdens de webinar! Hij is hoogleraar Zinnige Zorg aan het Amsterdam UMC en voorzitter van het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG). Als hoogleraar en voorzitter van ZE&GG focust Sjoerd zich op het creëren van een gezondheidszorgsysteem waarin het leveren van zorg die bewezen effectief is, een van de pijlers van Passende Zorg, vanzelfsprekend is. En daar waar nog niet bekend is of zorg effectief is, dit standaard onderzocht zou moeten worden. Met deze achtergrond is Sjoerd Repping de uitgelezen kandidaat om de discussie tussen onze twee sprekers in juiste banen te leiden!

Hans van Santen – Spreker
Hans van Santen is een van de twee sprekers deze avond! Hans van Santen is sinds 1988 als huisarts gevestigd in Velp. Van 2002 tot 2006 was hij vice- voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Vanwege deze functie had hij tal van andere bestuurlijke functies. Na deze bestuurlijke periode heeft hij leiding gegeven aan het opzetten van een groot gezondheidscentrum in Velp. Vervolgens was hij van 2012-2019 hoofdredacteur van Medisch Contact. Sinds juni 2021 maakt hij een wekelijkse podcast met Marcel Levi over de zorg in Nederland onder de titel ‘De zorg van Levi & Van Santen’.

Bas Leerink – Spreker
Bas Leerink is de tweede spreker! ‘Vooruitgang is vooral het resultaat van acties, niet van beleid’ is een uitspraak die de werkethos van Bas Leerink samenvat. Hij is ervaren zorgconsultant en zorgbestuurder; Van 2008 tot 2013 was hij lid van de raad van bestuur van Menzis, tot 2018 is hij bestuursvoorzitter geweest van het Medisch Spectrum Twente, en sinds 2015 is hij raadslid bij de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (een adviesorgaan voor de regering). Sinds 2019 is Leerink tevens partner en leider bij IG&H Healthcare. Zijn opgedane ervaring zet hij daar in op de gebieden van onder andere de acute zorg, ziekenhuisstrategie en transformatie, regionale samenwerking en digitale transformatie in de zorg.

Deel dit verhaal, kies je platform!