Laden Evenementen

Hoe oefent de zorg invloed uit op de politiek? En hoe beïnvloed de politiek de gezondheidszorg in Nederland? Met de Tweede Kamerverkiezingen in zicht is dit hét moment om hier meer over te weten te komen.

Op woensdag 27 januari 2021 organiseert Medical Business Webinars een webinar over “De relatie tussen zorg en politiek”. Tijdens deze avond zullen prof. dr. Jan Kremer en dr. Ronnie van Diemen (directeur-generaal Curatieve Zorg bij ministerie van VWS) vanuit hun expertise ingaan op deze vragen. Moderator prof. dr. Roland Bal (hoogleraar Health Care Governance aan Erasmus Universiteit Rotterdam) zal de avond leiden en jullie vragen tijdens de live-uitzending doornemen. Kortom, een webinar om bij te zijn! Schrijf je direct in via onderstaande aanmeldknop.

Onder de eerste 30 inschrijvingen verloten we 5 te gekke Medical Business canvas tassen, handig voor al je boodschappen. We zien je graag op woensdag 27 januari 2021!

Sprekers

Jan Kremer

Prof. dr. Jan Kremer

Voorzitter Kwaliteitsraad Zorginstituut

Prof. dr. Jan Kremer is gynaecoloog en heeft een passie voor patiëntgerichte kwaliteit en innovatie. Hij is hoogleraar patiëntgerichte innovatie bij IQ healthcare en adviseur van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Daarnaast is hij adviseur bij Strategy&, lid van de Raad van Toezicht van het OLVG en lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RV&S).

Ronnie van Diemen

Dr. Ronnie van Diemen

Directeur-Generaal Curatieve Zorg bij VWS

Dr. J.A.A.M. (Ronnie) van Diemen is sinds eind 2012 inspecteur-generaal van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Daarvoor vervulde zij diverse bestuursfuncties in de curatieve zorg, gezondheidszorgopleiding en in de GGZ. Ook was zij hoogleraar onderzoek en ontwikkeling van medisch onderwijs en opleiding in Amsterdam.

Moderator

Roland Bal

Prof. dr. Roland Bal

Hoogleraar Health Care Governance

Na drie jaar te hebben gewerkt als universitair docent aan de faculteit ‘cultuurwetenschappen’ van de Universiteit van Maastricht, startte Bal in september 2001 als universitair hoofddocent aan de toenmalige afdeling ‘Gezondheidsbeleid en Management’ van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2008 is Bal hoogleraar ‘Beleid en Bestuur van de Gezondheidszorg’ aan de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM).

Partners

Deze webinar wordt mede mogelijk gemaakt door onze legal partner Dirkzwager.
Deel dit verhaal, kies je platform!