Laden Evenementen

Avond 2: “Meer dan dokter alleen”

De tweede avond zal plaats vinden in Startup Village, Sciene Park. Het doel van de tweede avond is om deelnemers te inspireren om meer dan dokter alleen te worden. Verschillende mogelijkheden om jezelf verder te verbreden worden belicht. Zo zal Prof. Dr. Biesma (CEO st. Antonius Ziekenhuis, voorzitter Santeon en hoogleraar Interne Geneeskunde) spreken over de bestuurlijke kant van de zorg en wat het inhoudt om je als dokter hiermee bezig te houden. Dr. Van Poucke (Voorzitter KPMG Gezondheidszorg) zal de hoek van de consultancy belichten. Veerle Smit en Romee Snijders (Initiatiefnemers Compendium Geneeskunde) zullen het hebben over de ondernemen in de zorg en hoe dit ook mogelijk is als jonge spelers in het veld. Dit alles gebeurt onder leiding van Hubert Prins (Raad van Bestuur DICA).

 

 

Programma

 

Tijd Omschrijving
18.00 – 19.00 Inloop voor inschrijving en ontvangst met broodjes
19.00 – 19:10 Opening door moderator
19.10 – 19:50 Prof. dr. Douwe Biesma
19.50 – 20:30 Dr. Anna van Poucke
20:30 – 20:45 Pauze
20:45 – 21:25 Romee Snijders en Veerle Smit
21:25 – 21:30 Afsluiting door moderator
21:30 – 22:30 Borrel


Sprekers

prof. dr. Douwe Biesma

Prof. dr. Douwe Biesma

CEO st. Antonius Ziekenhuis, Voorzitter Santeon en hoogleraar Interne Geneeskunde

Douwe Biesma volgde zijn opleiding interne geneeskunde aan het UMC Utrecht. In 1996 begon hij als internist bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Sinds 2006 vervult hij diverse bestuurstaken. Zo was hij voorzitter van de divisie Interne Geneeskunde & Dermatologie en is hij lid van Raad van Toezicht van Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra en Meetbaar Beter geweest. Sinds 2010 is Biesma voorzitter van de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis en vanaf 2017 voorzitter van Santeon. Naast zijn bestuurlijke taken is hij hoogleraar interne Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Tevens heeft hij twee boeken geschreven over de bestuurlijke kant van de zorg.

Anna van Poucke

dr. Anna van Poucke

Partner en voorzitter KPMG Gezondheidszorg

Anna van Poucke is partner en voorzitter KPMG Gezondheidszorg NL en Global Lead Care System Redesign KPMG International. Ze adviseert binnen en buiten Nederland zorgaanbieders, overheden en famaceutische bedrijven over de herinrichting en transformatie van de zorg. Zo heeft van Poucke een groot aantal fusies tussen ziekenhuizen begeleid en begeleidt ze ziekenhuizen bij de ontwikkeling van hun strategie en nieuwe (digitale) zorgleveringsmodellen. Tevens was ze verantwoordelijk voor de herstructurering van ziekenhuizen in financieel zwaar weer. Belangrijkste drijfveer voor haar werk is het realiseren van een sterke en actieve betrokkenheid van de burger bij de zorg voor hun gezondheid en een focus op goede uitkomsten van de zorg. Het systeem moet daaraan ondersteunend zijn, en dus niet andersom.

Romee Snijders
Veerle Smit

Romee Snijders en Veerle Smit

Initiatiefnemers Compendium Geneeskunde en studenten Geneeskunde

De hele geneeskunde gevat in vijf boeken? Ja, dat kan. Geneeskundestudenten Romee Snijders (1992) en Veerle Smit (1993) bedachten een uitgebreid naslagwerk: Compendium Geneeskunde. Een samenvatting van 1.200 paginas van de medische basiskennis. Geen vervanging, maar een aanvulling op het studiemateriaal, die inmiddels meer dan 25.000 keer over de toonbank ging. Geschreven met hulp van 250 studenten en medische experts, maar onder redactie van Romée en Veerle, die het boek ook uitgeven.
In hun verhaal spreken Romée en Veerle over hoe het is om van een idee tot een resultaat te komen. Waar begin je? Wat kom je onderweg aan uitdagingen tegen? Ze inspireren om zelf ook te ondernemen en jouw eigen idee tot expressie te brengen. Daarnaast vertellen ze over hun ervaring met het aansturen van een team van 250 mensen, tegenslagen en nieuwe plannen.

Deel dit verhaal, kies je platform!