Op donderdagavond 15 februari organiseert Medical Business i.s.m Entrée een uniek evenement waarbij zorg en muziek elkaar ontmoeten in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Deze avond zal starten met de visie van Jan Kimpen op de toekomst van de gezondheidszorg. Als het gaat over medische technologie, vallen vaak de woorden ‘IBM Watson en Big Data’, maar wat kunnen wij de komende jaren precies verwachten?
 
Na de lezing zijn er plaatsen gereserveerd in de grote zaal waar het Koninklijk Concertgebouw Orkest Bruch’s dubbelconcert voor piano en Sjostakovitsj’ vijfde symfonie zal spelen. Tussendoor is er gelegenheid om elkaar te spreken onder het genot van een drankje. Kortom, de kans om op één avond een inspirerende lezing bij te wonen en kennis te maken met één van Nederlands grootste cultuurhuizen en orkest.


 

Praktische informatie

Inloop is vanaf 18:00, het programma zal van start gaan om 18:30

Kosten (incl. lezing, consumpties en concert)
€35,-
 

Programma

Tijd Omschrijving
18.00 – 18.30 Inloop en ontvangst 
18.30 – 19.15 Lezing in de Koorzaal: Van kinderarts naar Chief Medical Officer van Philips
Jan Kimpen
19.30 – 20.10 Borrel in de Museumfoyer
20:15 – 22.15 Concert in de Grote Zaal
Bruch’s dubbelconcert voor piano en Sjostakovitsj’ vijfde symfonie

 

Spreker


Jan Kimpen
Chief Medical officer Philips

Voormalig hoogleraar kindergeneeskunde Jan Kimpen stapte twee jaar geleden over van het UMCU naar de internationale corporate wereld van Philips. ‘Mijn taak is om de verbinding met de buitenwereld te maken.’
In een interview met het Medisch Contact zegt Jan Kimpen “Mijn overstap is in het geheel geen breuk met de medische wereld, al is mijn registratie als kinderarts verlopen. Ik praat met artsen, kom in ziekenhuizen en voel me ermee verbonden. Mijn voeten in de klei zijn van groot belang om die verhalen en ervaringen te vertalen naar betere producties van Philips. Ik probeer me altijd voor te stellen wat een arts nodig heeft.”
Meer weten over Jan Kimpen?