Laden Evenementen

 
Wil jij als jonge zorgprofessional ook meer weten over de bestuurlijke, organisatorische en management aspecten van een ziekenhuis? Kom 10 januari naar de Medical Business Thema-avond in Nijmegen!

Deze avond wordt samen met de AAVs Oost-Nederland en in het bijzonder de AAV CWZ georganiseerd. De volgende thema’s zullen aan bod komen:
– Wat doet de RvB en hoe krijg je het ziekenhuis en MSB mee?
– Wat is het MSB, waarom is het er, en waar gaat het MSB naartoe?
– Wat is de juridische structuur van tegenwoordige MSB’s?

 

Praktische informatie

Vanaf 18:00 staat er eten en drinken klaar. Het programma start om 19:00

Kosten (incl. eten, pauze en borrel)
– A(N)IOS (en overige jonge zorgprofessionals) €35,-
– Coassistenten €27,50

 

Programma

Tijd Omschrijving
18.00 – 19.00 Ontvangst met broodjes
19.10 – 19.50 Wat doet de RvB en hoe krijg je het ziekenhuis en MSB mee?
Peter Langenbach (Bestuursvoorzitter Maasstad ziekenhuis)
19.50 – 20.30 Wat is het MSB, waarom is het er, en waar gaat het MSB naartoe?
Remco Djamin (Voorzitter MSB Amphia ziekenhuis)
20:30 – 20.50 Pauze
20.50 – 21.30 Wat is de juridische structuur van tegenwoordige MSB’s?
Wouter Koelewijn (Advocaat van Benthem & Keulen)
21.30 – 22.15 Afsluitende borrel


Sprekers

Peter Langenbach

Bestuursvoorzitter Maasstadziekenhuis.

Remco Djamin

Voorzitter MSB Amphia ziekenhuis

Wouter Koelewijn

Advocaat van Benthem & Keulen

Peter Langenbach

Bestuursvoorzitter Maasstad ziekenhuis

Peter Langenbach (1969) is sinds december 2015 voorzitter van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Hiervoor was hij vier jaar lang bestuurslid van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, waar hij eerder drie jaar lang directeur Financiën en Control was. Daarvoor bekleedde hij een managementfunctie bij het St Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Voor zijn overstap naar de zorgsector was Langenbach lange tijd werkzaam bij de Koninklijke Luchtmacht, waar hij na de afronding van de KMA verschillende functies vervulde. In 2011 werd hij uitgeroepen tot Zorgfinancial van het jaar.
Meer weten over Peter Langenbach?

Remco Djamin

Voorzitter MSB Amphia

Remco Djamin is in 1990 opgeleid tot arts aan de UvA. Na zijn opleiding tot longarts is hij in 1998 bij het Amphia gaan werken en daar gebleven. Binnen het Amphia is hij niet alleen longarts maar sinds 2012 ook afdelingshoofd van het expertisecentrum voor astma en COPD en de researchafdeling Longzieken en is hij als plaatsvervangend opleider betrokken bij de opleiding van jonge dokters.
Sinds 2015 is hij als voorzitter van de Coöperatie Medisch Specialistisch Bedrijf – Amphia, oftewel het MSB ook betrokken bij de meer zakelijke kant van de zorg.
Meer weten over Remco Djamin?

Wouter Koelewijn

Partner Van Benthem & Keulen

Wouter Koelewijn is begonnen als onderzoeker aan de universiteit Leiden en gepromoveerd op privacyrecht in relatie tot elektronische gegevensuitwisseling in het publieke domein. Via de advocatuur is hij bij toeval vrijwel direct de gezondheidszorg ingerold en onder andere bij PwC gewerkt als adviseur en senior manager Health Care.
Inmiddels is hij als advocaat/partner bij Van Benthem & Keulen verantwoordelijk voor het zorgteam en als universitair docent gezondheidsrecht verbonden aan de UvA. Hij richt zich op vraagstukken en geschillen op het gebied van regulering, bekostiging en structurering van de gezondheidszorg. En heeft ervaring met vraagstukken rond de invoering van de integrale bekostiging in de medisch specialistische zorg en de impact op de rechtsverhouding tussen medisch specialisten en het ziekenhuis.
Meer weten over Wouter Koelewijn?

Deel dit verhaal, kies je platform!