Aanmelden voor nieuwe projecten?
Deelname aan een Medical Business Project biedt jou dé kans om aan de slag te gaan met een verbeterproject binnen een zorginstelling. Vanaf september 2023 starten er weer nieuwe projectrondes in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht.
De inschrijvingen voor de najaarsronde van Medical Business Projects zijn al geopend, deadline: 4 september 2023.
Lees hieronder hoe je kunt solliciteren.
Houd ook voor actuele updates en deadlines onze nieuwsbrief, Instagram en LinkedIn in de gaten.
Deelnemen aan een project?
Waarom aanmelden?
MBP biedt jou de kans op aan de slag te gaan met een verbeterproject binnen een zorginstelling. Een unieke kans omdat je:
- Gedurende het project actief een brug slaat tussen de medische en bedrijfskundige wereld, wat leidt tot breed gedragen en constructieve oplossingen.
- Kennis van bedrijfskundige onderwerpen opdoet en inzicht krijgt in o.a. de dynamiek en financiële processen van een zorginstelling. Zo leer je als medicus bijvoorbeeld een business case op te stellen. Als niet-medicus biedt MBP de mogelijkheid meer feeling te krijgen voor de zorg.
- Leert om de complexiteit van een vraagstuk multidisciplinair aan te pakken; welke stakeholders zijn betrokken bij een vraagstuk en welke verschillende belangen en werkwijzen hebben zij?
Hoe kan je solliciteren?
Ben je geïnteresseerd in deelname aan een project van Medical Business Projects? Leuk! We zien je CV + motivatiebrief graag tegemoet. Vanaf nu kun je solliciteren voor de najaarsronde van oktober 2023. Wanneer de sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden wordt t.z.t. bekend gemaakt.
Solliciteren kan per regio via de volgende mailadressen:
-
- Amsterdam (projects-amsterdam@medicalbusiness.nl)
- Rotterdam (projects-rotterdam@medicalbusiness.nl)
- Maastricht (projects-maastricht@medicalbusiness.nl)
- Utrecht (projects-utrecht@medicalbusiness.nl)
Heb je nog vragen aan ons (landelijk) bestuur? Deze beantwoorden we ook graag via een van de bovenstaand e-mailadressen of voor algemene vragen via projects@medicalbusiness.nl.
Wat kun je verwachten?
Wij vragen van onze deelnemers:
-
-
- Ongeveer 10 uur per week inzet
- 4 maanden lang
-
Afhankelijk van de omvang van het project wordt elk team samengesteld uit 4-5 leden, waarvan minstens de helft een medische achtergrond heeft.
Het project is opgedeeld in vier fases:
-
-
- Verkenning: In deze fase wordt het plan van aanpak geschreven, doelstellingen(en) gedefinieerd, communicatieplan opgesteld en een kernteam van stakeholders samengevoegd.
- Analyse: In deze fase wordt er data verzameld, zowel kwalitatief als kwantitatief.
- Uitwerking: Tijdens deze fase worden de resultaten van de analyse verwerkt en worden de verbetergebieden gedefinieerd.
- Afronding: Op basis van de resultaten wordt er een adviesrapport geschreven met concrete verbetermogelijkheden. Dit wordt gepresenteerd aan de betrokken stakeholders.
-
Wat bieden wij onze deelnemers?
MBP biedt jou tijdens een project:
-
-
- Training en coaching van ervaren consultants en zorgprofessionals.
- Toegang tot een breed netwerk van zorgprofessionals, ondernemers en specialisten op het gebied van o.a. verandering en innovatie, kwaliteitswaarborging en onderhandelingsvaardigheden.
-