Aanmelden voor nieuwe projecten?

Deelname aan een Medical Business Project biedt jou dé kans om aan de slag te gaan met een bestaand probleem binnen een zorginstelling. Vanaf september 2021 starten er weer nieuwe projectrondes in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht en Nijmegen.

De inschrijvingen voor de najaarsronde van Medical Business Projects zijn gesloten. Voor meer informatie over de voorjaarsronde van 2022, hou deze pagina in de gaten of mail naar projects@medicalbusiness.nl.

Houd ook voor actuele updates en deadlines onze nieuwsbrief, Instagram en LinkedIn in de gaten.

Wil je meer weten over MB Projects? Lees dan hieronder verder!

 

Deelnemen aan een project?

Waarom aanmelden?

Voor deelnemers is een project dé kans om aan de slag te gaan met een bestaand probleem binnen een zorginstelling. De combinatie van achtergronden maakt deze ervaring uniek omdat de deelnemers:

 • gedurende een project actief een brug slaan tussen de medische en bedrijfskundige wereld; dit leidt tot breed gedragen en constructieve oplossingen.
 • kennis van bedrijfskundige onderwerpen opdoen en inzicht krijgen in o.a. de dynamiek en financiële processen van een zorginstelling; artsen leren bijvoorbeeld een business case opstellen en niet-artsen krijgen meer gevoel voor de zorgsector.
 • leren de complexiteit van een vraagstuk multidisciplinair aan te pakken; welke stakeholders zijn betrokken bij een vraagstuk en welke verschillende belangen en werkwijzen hebben zij.

Hoe kan je solliciteren?

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan een project van Medical Business Projects? Leuk! We zien je CV + motivatiebrief graag tegemoet. De deadline hiervoor is 6 juli.

Solliciteren kan per regio via de volgende mailadressen:

Heb je nog vragen aan ons (landelijk) bestuur? Deze beantwoorden we ook graag via een van de bovenstaand e-mailadressen of voor algemene vragen via projects@medicalbusiness.nl.

 

Wat kun je verwachten?

Wij vragen van onze deelnemers:

 • Ongeveer 10 uur per week inzet
 • 4 maanden lang

Afhankelijk van de omvang van het project zal elk team samengesteld worden uit 4-5 leden, waarvan minstens de helft een medische achtergrond heeft.

Het project is opgedeeld in de volgende fases:

 1. Verkenning: In deze fase wordt het plan van aanpak geschreven, doelstellingen(en) gedefinieerd, communicatieplan opgesteld en een kernteam van stakeholders samengevoegd.
 2. Analyse: In deze fase wordt er data verzameld, zowel kwalitatief als kwantitatief.
 3. Uitwerking: Tijdens deze fase worden de resultaten van de analyse verwerkt en worden de verbetergebieden gedefinieerd.
 4. Afronding: Op basis van de resultaten wordt er een adviesrapport geschreven met concrete verbetermogelijkheden. Dit wordt gepresenteerd aan de betrokken stakeholders.

Wat bieden wij onze deelnemers?

MBP biedt de deelnemers tijdens een project:

 • Training en coaching van ervaren consultants en zorgprofessionals.
 • Toegang tot een breed netwerk van zorgprofessionals, ondernemers en specialisten op het gebied van o.a. verandering en innovatie, kwaliteitswaarborging en onderhandelingsvaardigheden.