Over Medical Business Projects

Medical Business Projects heeft als doel om de medisch specialisten en managers van de toekomst samen te laten werken aan het verbeteren van de zorg, zodat medisch en bedrijfskundig perspectief gebundeld wordt. Wij zijn er van overtuigd dat het door deze verbinding mogelijk is om optimale patiëntenzorg te realiseren, met efficiënter gebruik van (financiële) middelen en een prettiger werkklimaat voor alle zorg professionals. Met MBP is een uniek format ontwikkeld van multidisciplinaire projecten, uitvoerbaar binnen alle afdelingen van een zorginstelling. Enige voorwaarden zijn een samenwerking gericht op ontwikkeling van nieuwe kennis en ervaringen en het streven naar vooruitgang met oog voor vernieuwende, creatieve oplossingen.

Lees meer

Opzoek naar een uitdaging? Meld je dan snel aan!

arrow

Maastricht UMC+ - Anesthesiologie

Begin februari start er een MBP team in het MUMC+. De vraag is om het ideale pre-oparatieve zorgproces te ontwerpen. Aan MBP is gevraagd om dit vraagstuk nader te onderzoeken.

Lees meer
arrow

Zuyderland Medisch Centrum

Op 1 maart 2017 start een nieuw project in het Zuyderland ziekenhuis, hiervoor is MBP op zoek naar enthousiaste deelnemers! Ben je geïnteresseerd en ben je (bijna) afgestudeerd in de geneeskunde of in een (bedrijfs)economische richting en wil je je blik serieus verbreden? stuur dan snel je CV en motivatiebrief voor 22 februari naar projects-maastricht@medicalbusiness.nl

Lees meer
arrow

Toekomstige projecten

Momenteel zijn we in gesprek met nieuwe opdrachtgevers voor de volgende opdrachten, informatie hierover volgt te zijner tijd! Als de opdrachten voor de tweede helft van 2017 bekend zijn kun je hier meer informatie vinden!

Lees meer
arrow

OLVG - Cardiologie

In 2015 was er een MBP team actief in het OLVG bij de cardiologie. De vraag aan MBP was om een fasttrack poli te ontwerpen. Verdere achtergrond informatie vind je hieronder.

Lees meer
arrow

Reinier de Graaf Gasthuis - Verloskunde

Half januari begon er een nieuwe MBP team bij het Renier de Graaf Gasthuis. Binnen de Vakgroep Gynaecologie en Verloskunde speelt de vraag hoe dit capaciteitsprobleem zich in de toekomst zal ontwikkelen. Aan Medical Business Projects is gevraagd om dit vraagstuk nader te onderzoeken.

Lees meer
arrow

Afgeronde projecten

De afgelopen 2 jaar heeft Medical Business Projects (MBP) een breed scala aan projecten voltooid op verschillende afdelingen van verscheidene ziekenhuizen en organisaties. Hier geven we een beeld van wat voor een soort projecten we opzetten, daarna wordt een beknopte uitleg gegeven over de opbouw van het project met de verschillende fases.

Lees meer
arrow

Opdrachtgevers

Lees meer