News

MBP start in februari met 7 nieuwe projecten

September 2017 starten er weer nieuwe projecten in Amsterdam, Rotterdam en Maastricht. Ook deze projecten worden gecoacht door ervaren consultants van Deloitte en Gupta Strategists.
Lees meer

Video over de samenwerking tussen Deloitte en Stichting Medical Business

Sinds vorige maand zijn Medical Business en Deloitte samenwerkingspartners.
Lees meer

Deloitte samenwerkingspartner van stichting Medical Business

Het accountancy- en advieskantoor steunt dit zorginitiatief onder meer door coaches te leveren aan een van de pijlers van de stichting, genaamd Medical Business Projects, die jonge medische specialisten en managers van de toekomst bij elkaar brengt om in een multidisciplinair team samen te werken aan verbeteringen in de zorg.
Lees meer

MBP Maastricht is opzoek naar nieuwe projectdeelnemers voor september 2016!

September 2016 starten er weer nieuwe projecten in Maastricht en omgeving. Daarvoor zijn wij nu op zoek naar zowel (bijna) artsen als mensen met een medisch-gerelateerde of bedrijfskundige achtergrond. De gemeenschappelijke factor is de ambitie en het lef om problemen binnen de huidige zorgsector aan te pakken.
Lees meer

Presentatie KNMG Medisch Leiderschaps Congres 2016

Bekijk hier de presentatie de Casper Tax geeft over “Rolmodellen en dwarsliggers” namens de Stichting.
Lees meer

ZN enthousiast over Online Courses!

Zorgverzekeraars Nederland heeft dit initiatief van Medical Business van harte ondersteund. Marianne Lensink, directeur Zorg bij Zorgverzekeraars Nederland: “Ik kom zelf uit de zorg en weet daardoor hoe belangrijk het is om als zorgverlener kennis te hebben over het zorgstelsel en de rollen van partijen hierin.
Lees meer

Traditionele zorgsector op de schop?

En toen stuitten we ineens op het verhaal van stichting Medical Business. De nieuwe generatie artsen uitdagen om bestuurlijke, organisatorische en financiële aspecten van de zorg tot hun verantwoordelijkheid te rekenen.
Lees meer

Artsen met verstand van zaken

Medical Business Projects (MBP) - de praktische tak binnen de stichting, laat jonge artsen en niet-medici met affiniteit voor de zorg samenwerken in korte verbeterprojecten in zorginstellingen.
Lees meer

TIAS & MBE brengen artsen managementvaardigheden bij!

Een groep van 40 jonge artsen krijgt eind augustus de laatste (academische) inzichten in leiderschap, strategie, finance en operations tijdens een Summer Academy van TIAS School for Business and Society en Medical Business Education (MBE). Het is het tweede jaar dat de Summer Academy plaatsvindt.
Lees meer

Gupta Strategists coacht Stichting Medical Business

MBP verbindt jonge artsen en bedrijfskundigen, in een multidisciplinair team wordt er in vier maanden gewerkt aan een vraagstuk van een specifieke afdeling of divisie binnen een zorginstelling. De teams worden getraind en gecoacht door ervaren consultants.
Lees meer

Bootcamp voor jonge artsen

Jonge artsen weten te weinig over leiderschap en management. Ze hebben wel ideeën om de zorg te verbeteren, maar hebben niet geleerd hoe ze verandering in gang moeten zetten.
Lees meer

Een moderne arts weet wat zorg kost

Behalve over medisch-inhoudelijke kennis, zouden artsen ook moeten beschikken over organisatorische en financiële bagage. Als het gaat om de verdeling van het geld in de ziekenhuiszorg, spelen artsen immers een sturende rol.
Lees meer

Lesje financiën voor jonge arts

Jonge medisch specialisten hebben meer redenen dan ooit om zich te verdiepen in de geldstromen in de zorg. Probleem is dat velen van hen geen verstand hebben van financiën.
Lees meer

Hoe vergroot je jouw invloed op de zorg?

Politiek, zorgverzekeraars, zieken­ huizen, patiëntenverenigingen: het lijkt alsof iedereen iets te zeggen heeft over hoe de zorg eruit moet zien, behalve de dokter zelf. Hoe kom je in the lead bij deze discussies, en waarom is dat zo belangrijk? Arts in spé over medisch leiderschap en stichting Medical Business
Lees meer

VOZ magazine over Masterclass Medical Business (MMB)

Stijgende druk op het zorgpersoneel, toename van zorgkosten en vergrijzing zijn thema’s waar we heden ten dagen niet aan ontkomen binnen de zorg. Het zijn in de politiek en media zelfs ‘trending topics’. De studie geneeskunde zoals die zich de laatste decennia heeft ontwikkeld is in de beleving van velen weliswaar medisch inhoudelijk op hoog niveau, echter er valt nog het nodige aan te vullen.
Lees meer