Medical Business Masterclass: The Roadshow 2019

Na het daverende succes van afgelopen editie zal ook dit jaar de Medical Business Masterclass (MBM) als roadshow plaatsvinden; nu op maar liefst 4 verschillende toplocaties in april. Ben jij niet alleen geïnteresseerd in de kliniek, maar ook in de financiële, organisatorische en bestuurlijke aspecten van de gezondheidszorg, houd dan deze site in de gaten.

Elke avond belicht een ander aspect van de zakelijke kant van de medische wereld. Aan het eind van de Masterclass zul je gegarandeerd meer grip op en begrip van deze zo belangrijke aspecten van de gezondheidszorg hebben!

Meer informatie volgt, maar gelukkig kunnen we nu al een tipje van de sluier oplichten over de inhoud van de vier avonden:

Masterclass Roadshow 2019

Interesse? Meld je dan aan voor de Medical Business Masterclass!

Roadshow 1: Connecting the Dots. Hospitals in Transition

 

3 april, Scheltema Leiden

De eerste avond zal plaatsvinden in het altijd sprankelende Scheltema in Leiden. Hier zullen jullie kennismaken met de belangrijkste fundamenten van de gezondheidszorg. Verschillende perspectieven zullen deze avond belicht worden die meer inzicht geven in de dynamische organisatie achter het Nederlandse zorgstelsel. Jaap van den Heuvel (voorzitter RvB Rode Kruis Ziekenhuis) zal ingaan op de rol van de ziekenhuisbestuurder. Ook zal Jan Anthonie Bruijn (hoogleraar immunopathologie en senator VVD) ingaan op de rol van de politiek in de gezondheidszorg. Tevens zal dieper in worden gegaan op de rol van de medisch specialist en zullen advocaten van Van Benthem & Keulen de verplaatsing en concentratie van zorg bespreken. Met deze avond in je zak kom je goed beslagen ten ijs op de volgende drie avonden.

Sprekers en moderator

Jaap van den Heuvel

Jaap van den Heuvel

Jan Anthonie Bruyn

Jan Anthonie Bruijn

Huib Cense

Huib Cense

Casper Tax

Casper Tax

Sebastiaan Garvelink

Sebastiaan Garvelink

Annelouk Luigies

Annelouk Luigies


Roadshow 2: The Human Factor in Healthcare. Personal Development & Medical Entrepreneurship

 

10 april, Muntgebouw Utrecht

De tweede roadshow-avond vindt plaats in het klassieke Muntgebouw te Utrecht. Hier zullen we klein beginnen en ons concentreren op de menselijke factor binnen de gezondheidszorg. De vraag die centraal staat is hoe het individu zich staande kan houden binnen het gigantische web van de zorg en welke vaardigheden daar voor nodig zijn. Onder andere Carina Hilders (hoogleraar medisch management en leiderschap en directievoorzitter Reinier de Graaf ziekenhuis) zal het veelgehoorde medisch leiderschap meer in perspectief plaatsen. Daarnaast zal Tristan van Doormaal (neurochirurg UMCU) ingaan op de combinatie van ondernemerschap en het arts-zijn. Ook zal Marga Gooren (coach binnen VvAA) spreken over de onmisbare compassie in de zorg en hoe je je werk leuk houdt. Deze avond zal jullie veel handvatten geven om mee verder te kunnen.

Sprekers en moderator

Carina Hilders

Carina Hilders

Janko de Jonge

Janko de Jonge

Erik-Jan Vlieger

Erik-Jan Vlieger

Tristan van Doormaal[

Tristan van Doormaal

Margo Gooren

Marga Gooren


Roadshow 3: The Inventive Nature of Healthcare. Innovation & Technology

 

17 april, Maastoren Deloitte

De derde roadshow-avond zoomt wat meer uit, en belicht nu niet het individu, maar de huidige en toekomstige staat van de gezondheidszorg in relatie tot technologie en innovatie. Alhoewel de jongste generatie artsen voor een groot deel uit millennials bestaat, krijgen ook zij te maken met een steeds maar weer veranderend zorglandschap, die soms sneller gaat dan bij te houden valt. De avond zal innovatie in de zorg vanuit verschillende invalshoeken belichten en stilstaan bij de rol die artsen en andere professionals hierin spelen.

Sprekers en moderator

Kees Donkervoort

Kees Donkervoort

Geert Kazemier

Geert Kazemier

Joris Wakkie

Joris Wakkie

Hubert Friederich

Hubert Friederich


Roadshow 4: Always Look on the Bright Side. Healthcare in a Dynamic Society

 

23 april, Koninklijk instituut voor de Tropen Amsterdam

De laatste avond zal vanuit een helikopterperspectief de gezondheidszorg belichten, met op de achtergrond één van de belangrijkste spelers: de maatschappij. Vaak wordt vergeten dat het publieke domein een onmiskenbare invloed heeft op de zorg. Tijdens de laatste avond zal een aantal problemen op het snijvlak van zorg en maatschappij de revue passeren en wordt besproken hoe deze opgelost kunnen worden. Hierbij zal onder anderen Loek Winter (oprichter DC klinieken en mede-eigenaar MC groep) ingaan wat het betekent als zorg wegvalt in een regio. De afsluiting in het imponerende Koninklijk Instituut voor de Tropen vormt de kers op de taart van de zevende editie van de Medical Business Masterclass. Zo ontstaat er een nieuwe generatie artsen met verstand van zaken!

Sprekers en moderator

Pieter van Eijsden

Pieter van Eijsden

Loek Winter

Loek Winter

Sander Visser

Sander Visser

Matthijs Versteegh

Matthijs Versteegh

Floor Scheepers

Floor Scheepers

Interesse? Meld je dan aan voor de Medical Business Masterclass!

Partners

Deloitte
VBK
Via medica
Me-doc
Strategy&
VvAA