Medical Business Education

Wanneer je als geneeskunde student in Nederland je studie afrondt en je bul in ontvangst neemt ben je opgeleid om patiëntenzorg te verlenen. Je kan grofweg een differentiaaldiagnose op stellen, kent de basis communicatieregels en kan de adequate behandeling opzoeken. Maar dat is niet hetzelfde als arts zijn, want arts zijn vergt meer. Je bent geen co-assistent meer, die loopt nu naast je. Naast de medisch inhoudelijke aspecten moet je weten hoe het ziekenhuis zijn geld verdient en hoe jij moet declareren. Je moet snappen hoe de praktijk georganiseerd is, hoe jij zaken zo soepel mogelijk kan laten verlopen, hoe de kwaliteit van zorg bewaakt wordt, hoe je veilig werkt en nog veel meer.

mbe-logo

Iedere co- en arts-assistent zou een basis van deze financiële, bestuurskundige en organisatorische aspecten mee moeten krijgen. Een basisbegrip van hoe een organisatie werkt en welke financiële kwesties een rol spelen is onontbeerlijk om verantwoordelijkheid te voelen en te nemen: de arts als professional in the lead.

Medical Business Education biedt met verschillende projecten mogelijkheid tot ontwikkeling van deze kennis en vaardigheden. Kijk verder op de pagina’s van de Online Courses, Doctor-meets-Director(DMD), de Summer Academy of Clinical Business Administration (CBA) voor meer informatie over een project dat bij jou past.

Voor vragen en suggesties zijn wij te bereiken via education@medicalbusiness.nl . Via de nieuwsbrief van Medical Business blijf je maandelijks op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.