Ben jij (bijna) arts en geïnteresseerd in consultancy? Twijfel je tussen de witte jas of een maat/mantelpak?
Kom dan 1 maart naar de Medical Business carrière avond!

Tijdens de Medical Business carrière avond vertellen drie consultants over hun switch van het artsenvak naar de consultancy. Zij nemen je mee in hun zoektocht naar de juiste baan en hoe zij uiteindelijk de overstap maakten. Ook gaan zij in op hun ervaringen als consultant; hoe ziet een werkweek van een consultant er uit, wat voor projecten werk je zoal aan en wat zijn de voor- en nadelen ten opzichte van het werken als arts?

Aan het einde van het programma is er ruimte voor discussie, die we op gang helpen met een aantal prikkelende stellingen. Na afloop is er een gezellige borrel in de verwarmde tuin.

Deze avond vindt plaats op het kantoor van Kinase, te Bussum. Kinase is een jong consultancy bureau in de zorgsector, waar consultants werken met een medische achtergrond.
 

Praktische informatie

Om 19:00 is er gelegenheid voor koffie of thee, vanaf 19:20 zal het programma starten.
Kosten (inclusief borrel): €7,50 p.p.
 

Programma

Tijd Omschrijving
19.00 – 19.20 Inloop met koffie en thee
19.20 – 19.30 Plenair welkom
19.30 – 19.50 Tijmen Hommes
(Kinase)
19:50 – 20.10 Anouk Scholte
(Deloitte)
20.10 – 21.50 Netteke Koster
20.30 – 21.00 Vragen en stellingen
21.00 – 22.00 Borrel


Sprekers

Tijmen Hommes

Zorgconsultant Kinase

Anouk Scholte

Junior consultant Deloitte

Netteke Koster

 

Luciana Kruijswijk

Associate Consultant Strategy&

Tijmen Hommes

Zorgconsultant Kinase

Tijmen Hommes is arts en werkt sinds ruim een jaar als zorgconsultant. Tijdens zijn opleiding tot medisch specialist verbaasde hij zich altijd over hoe de zorg op vele fronten nog achter loopt bij andere sectoren. Zijn ambitie verplaatste zich van het leveren van individuele patiëntenzorg naar het verbeteren van zorg op macroniveau. Halverwege zijn opleiding switchte hij van carrière om zijn steentje bij te dragen aan modernere en efficiëntere zorg.
Meer weten over Tijmen Hommes?

Anouk Scholte

Junior consultant Deloitte

Na ruim een jaar als arts gewerkt te hebben wilde Anouk Scholte haar horizon verbreden. Het ziekenhuis vond zij een interessante werkomgeving, maar zij zag ook dat er ontzettend veel verbeterd kon worden. Om deze reden heeft zij anderhalf jaar geleden de sprong in het diepe gewaagd en is zij aan de slag gegaan als consultant bij Deloitte. De samenwerking met jonge (net zo actieve) collega’s, de afwisseling en de snelheid waarmee zij leert ervaart zij als een erg fijne combinatie. Zowel in haar baan als in het bestuur van Stichting Medical Business zet zij haar ontdekkingstocht in het zorglandschap voort. Tot op de dag van vandaag doet zij dit met zeer veel plezier!
Meer weten over Anouk Scholte?

 

Netteke Koster

Vanuit haar interesse voor mensen koos Netteke Koster de studie Geneeskunde. Stiekem wist zij echter altijd al dat ze ooit iets anders zou gaan doen dan een ‘gewone’ artsenbaan. Drie jaar geleden realiseerde ze zich dat het leven te kort is om te wachten op ‘ooit’. Het stoppen met de huisartsopleiding was een moeilijke stap, maar een die direct goed voelde. Als consultant in de zorg ICT slaat zij bruggen tussen zorgprofessional en de alsmaar toenemende digitalisering. In deze rol vindt zij de juiste combinatie van uitdaging, werkplezier en toepassing van haar ervaring in de zorg.
Meer weten over Netteke Koster?

Luciana Kruijswijk

Associate Consultant at Strategy&

Hoewel Luciana Kruijswijk het arts-zijn een fascinerend beroep vindt, sprak een baan als consultant haar toch meer aan. Tijdens haar studie was zij vooral geïnteresseerd in de organisatie van de zorg, omdat die zo complex is. Ze wilde geen dokter van de patiënt zijn, maar dokter van het (zorg)systeem. Na de dokters eed te hebben afgelegd, besloot zij haar carrièremogelijkheden buiten de muren van het ziekenhuis te verkennen. Met veel plezier werkt zij nu 2 jaar als consultant bij Strategy&, een internationaal adviesbureau dat werk doet in de gezondheidszorg én in andere industrieën.
Meer weten over Luciana Kruijswijk?

Samenwerkingspartner Carrière avond

Medical Business werkt voor deze avond samen met Kinase. Kinase biedt zowel ondersteuning in de vorm van de locatie en catering, als spreker in de vorm van Tijmen Hommes.

KP

 

Kinase


Een nieuwe generatie zorgprofessionals durft een extra stap te zetten om zorg te dragen voor succesvolle implementatie van verbeteringen en innovaties met toename van kwaliteit van zorg tot gevolg. Deze zorgprofessionals zijn van grote toegevoegde waarde in de consultancy wereld, omdat ze de zorg begrijpen en met hun medische achtergrond een betere aansluiting vinden bij degenen die ze moeten adviseren doordat ze dezelfde taal spreken. KINASE heeft als doel de zorg te voorzien van mensen met dit dubbelprofiel van zorgprofessional én consultant.

Kijk voor meer informatie op www.kinase.nl