Medical Business Masterclass 2020 – Afgelast

Update 17-03-2020

Door maatregelen van de overheid vanwege de COVID-19 pandemie hebben wij helaas de MB Masterclass 2020 moeten annuleren. Echter zullen er vanaf 17 juni gedurende 3 weken webinars worden gehouden. Voor meer informatie hierover zie aanmeldbutton onderaan deze pagina.

Deelnemers die een kaartje hadden gekocht hebben inmiddels bericht ontvangen. Entreekosten worden in ieder geval teruggestort. Ook wij zijn zeer teleurgesteld dat deze editie niet door kan gaan. Wij hopen op jullie aanwezigheid bij toekomstige masterclasses.

Noteer donderdagavond 9, woensdagavond 15 en donderdagavond 23 april in je agenda! De Medical Business Masterclass 2020 in Amsterdam bestaat dit jaar uit drie avonden vol inspirerende sprekers. We brengen je graag kennis over het Nederlandse zorgstelsel bij, gaan met elkaar in discussie over de rol van de jonge zorgprofessional en denken na over welke uitdagingen in de toekomst op ons afkomen.

Onder andere prof. dr. Marco Varkevisser (Hoogleraar Marktordening in Gezondheidszorg), prof. dr. Ernst Kuipers (bestuursvoorzitter Erasmus MC) en prof. dr. Hans Romijn (bestuursvoorzitter UMC-AMC) zullen op deze avonden een bijdrage leveren. Samen met hen willen wij jullie de kans bieden om je te verdiepen in de bestuurlijke, financiële en organisatorische kanten van de zorg.

Ook dr. Anne van Poucke (KPMG) en prof. dr. Douwe Biesma (Voorzitter Raad van Bestuur St. Antonius Ziekenhuis) zullen een bijdrage leveren aan de Medical Business Masterclass 2020.

Alle drie avonden zullen plaatsvinden in Amsterdam. Op de eerste avond zal worden ingegaan op de basiskennis omtrent de organisatie en financiën in de zorg. Hoe zit het met geldstromen, hoe wordt onze zorg gefinancierd? Wat is precies de rol van de zorgverzekeraar in dit geheel en hoeveel invloed heeft de (jonge) arts hierop? Dit alles vindt plaats in de sfeervolle Tolhuistuin, tegenover Amsterdam Centraal. De tweede avond zal gaan over de rol als dokter in een veranderlijk zorglandschap. Onze sprekers zullen vertellen wat de huidige trends zijn en hoe je ook als jonge zorgprofessional ‘in the lead’ kan blijven. Op deze avond heten wij jullie heel toepasselijk welkom in het Amsterdamse centrum van innovatief ondernemen, de Startup village op het Sciencepark. Tot slot gaan wij in op de toekomst van de zorg. Hoe komen ziekenhuizen eruit te zien over 10 jaar? Welke rol gaan technologische ontwikkelingen zoals AI hebben in de spreekkamer? Geen betere plek deze vragen te stellen dan in het pand van Pacmed op de Plantage Middenlaan. 

Avond 1: Leren
Donderdagavond 9 April 2020
Tolhuistuin, Amsterdam

Avond 2: Inspireren
Woensdagavond 15 april 2020
Startup village, Science Park, Amsterdam

Avond 3: Filosoferen
Donderdagavond 23 april
Pacmed, Amsterdam

Interesse? De inschrijving is nu geopend!