Medical Business Education

Doctor Meets Director 2017-12-07T11:07:17+00:00

Doctor Meets Director

Het Doctor meets Director (DmD) programma heeft als doel jonge artsen inzicht te geven in de praktijk van zorgbestuur. Met dit initiatief nodigen wij onze doelgroep uit om al vroeg in hun carrière over de grenzen van hun specialisme heen te kijken en mee te denken over de inrichting van een ziekenhuis en de zorg als geheel.

In 2015 is de eerste editie van dit programma van start gegaan. 16 Geselecteerde jonge dokters en promovendi zijn gekoppeld aan een lid van de Raad van Bestuur van een toonaangevend ziekenhuis in Nederland. Verspreid over een jaar kijken zij vier dagen mee met de praktijk van het ziekenhuisbestuur. Zo krijgen zij de kans om de dilemma’s van een ziekenhuisbestuurder van dichtbij mee te maken en hier vervolgens met de bestuurders over in gesprek te gaan.

De groep komt tijdens het jaar vier avonden met elkaar bijeen, waarbij tevens een van de bestuurders als spreker en discussieleider te gast is. Deze avonden bieden de ruimte om ervaringen met elkaar te delen en aan de hand van een bestuurlijk thema met elkaar in discussie te gaan.

Tijdens deze eerste editie van het programma zijn de verschillende mogelijkheden van invulling verkend. Deze ervaringen zijn gebruikt om het programma in 2017 nog sterker neer te zetten. Hoewel het programma van 2017 in volle gang is, kijken we er nu al naar uit om ook in 2018 dit interactieve leertraject aan te bieden.

Bij interesse of vragen over het Doctor-meets-Director programma kun je mailen naar education@medicalbusiness.nl

Huidige deelnemende ziekenhuizen

Universitaire Centra

Universitaire Centra

Topklinische Ziekenhuizen

Topklinische Ziekenhuizen

Algemeen Ziekenhuizen

Algemeen Ziekenhuizen