Goede zorg wordt tegenwoordig bepaald door meer dan alleen de medische kennis van zorgverleners. Sinds de introductie van de marktwerking in de zorg is betrokkenheid van artsen bij de organisatie van zorg gewenst en misschien zelfs noodzakelijk. Het is immers bekend dat een efficiënte bedrijfsvoering tot minder fouten – of vertaald naar de zorg; complicaties leidt.

Deze verandering vraagt om artsen met verstand van zaken, zowel op financieel, organisatorisch, als op innovatief gebied; artsen met een integrale blik op de hele zorgketen. Tijdens de studie Geneeskunde wordt nagenoeg alleen onderwezen in strikt medische kennis, terwijl het steeds duidelijker wordt dat ook deze andere kwaliteiten van essentieel belang zijn.

Als reactie op dit hiaat is in 2013 de Stichting Medical Business opgericht. Dit initiatief, door en voor jonge artsen, heeft als doel een nieuwe generatie artsen voor te bereiden op de financiële en organisatorische uitdagingen in de zorg. Medical Business Projects (MBP) – de praktische tak binnen de stichting, laat jonge artsen en niet-medici met affiniteit voor de zorg samenwerken in korte verbeterprojecten in zorginstellingen.

Klik hieronder voor het volledige artikel:
Gupta Strategists

MBP Aanmelden