Stichting Medical Business en Deloitte Kennisavond: ‘Blik op de toekomst’ (VOL)

De inschrijvingen voor 14 en 28 juni zitten vol. Je kan je via de button aan de rechter zijde aanmelden voor de wachtlijst, mocht er plekken vrij komen op een van de twee dagen dan zullen we je hiervoor benaderen!


Wie? Stichting Medical Business en Deloitte organiseren: ‘Blik op de toekomst van de zorg – deel II’. Deze avond is speciaal georganiseerd voor jonge zorgprofessionals (artsen en niet-artsen) met een sterke interesse in innovaties en optimalisaties binnen de gezondheidszorg.

Wat? De avond vormt een vervolg op een reeds eerder georganiseerde kennisavond waarin ingezoomd is op de komst en impact van de technologische innovaties op de zorgsector (Klik hier voor foto’s van de vorig editie). Uit deze avond kwam naar voren dat de komst, of sterker nog ‘de aanwezigheid’ van technologische innovaties al lang geen ‘hype’ maar ‘happening’ is. Lees voor de volledigheid ons artikel hierover: Disruptieve veranderingen in de zorg – Hype of Happening?

Waarom? Nu we op basis van de enquête geconstateerd hebben dat een groot gedeelte van de nieuwe generatie artsen de komst en impact van technologische innovaties onderschrijft, is het nu tijd om een stap verder te gaan door in te zoomen op de vraag ‘Hoe anticipeer jij als jonge arts op de komst en aanwezigheid van de technologische innovaties?’.

Dat Medical Business en Deloitte hier niet alleen in staan blijkt uit het onderzoek van de ‘werkgroep 2025’ van de Jonge Specialist. Hierin wordt o.a. beschreven dat de thema’s innovatie en implementatie in de geneeskunde opleiding nauwelijks  aan bod komen. Jonge artsen geven in dit onderzoek aan dat ze meer aandacht willen voor verandermanagement, innovatie en implementatie zodat ze beter voorbereid zijn op een snel veranderende wereld. Zie hier het hele visdocument: Bridge the G@pp

Deloitte en Medical Business ondersteunen deze gedachten en willen hier op inspelen door de jonge zorgprofessionals te helpen met vergroten van hun kennis en vaardigheden op het gebied van innovaties implementeren en toepassen in de praktijk. Concreet willen we dat doen door jullie in een avond te voorzien van nuttige tips hoe je van een idee of prototype van een technologische innovatie (bijvoorbeeld een patiënten app, het gebruik van een zorgrobot, etc) van ‘think big’, ‘start small’, naar ‘scale fast’ kan gaan.

Hoe? Vanuit Deloitte zullen er op 14-juni verschillende sprekers klaar staan om in te gaan op de hoofdvraag ‘hoe anticipeer jij op de komst en aanwezigheid van technologische innovaties? Heel concreet gaan we tijdens de kennisavond langs twee onderwerpen: Ten eerste ‘stakeholder management’. Bij dit onderwerp zoomen we in op de vragen wie betrek je voor wat, hoe ga je om met verschillende stakeholders en wat hoe ga je om weerstand t.a.v. het opzetten en implementeren van technologische innovaties in de praktijk. Tweede onderwerp van de avond gaat in op ‘(nieuw) projectmatig werken’. Hierbij zoomen we in op het nieuwe (agile) manier versus oude manier (waterval techniek) van projectmatig werken met als doel je bewust te maken hoe je organisatorisch een implementatie van een technologische innovaties kan aanpakken.

Om het zo levendig mogelijk te maken zullen er tijdens deze avond diverse opdrachten aan de groep worden afgegeven die klassikaal zullen worden behandeld en opgelost. Daarnaast zullen deze opdrachten zullen zich centreren rondom een real-live casus over de implementatie van een technologische innovatie die ons als rode draad door de 2 presentaties heen gaan.

Wil je dit niet missen meld je dan snel aan via de button aan de rechter zijde!

Klik hier om je aan te melden voor de wachtlijst! 
Aanmelden

 Kennisavond


Wanneer?

Woensdag 14 juni 2017
&
Woensdag 28 juni 2017
19:00 – 21:00


Waar?

Deloitte ‘The Edge’.
(Gustav Mahlerlaan 2970,
Amsterdam)