Eigen publicaties Stichting Medical Business

Artsen met verstand van zaken!

De arts van de toekomst heeft behoefte aan kennis over de zakelijke en or­ga­ni­sa­to­ri­sche aspecten van het zorgsysteem, om zo de belangen van de patiënt optimaal te kun­nen behartigen en het beroep naar eigen tevredenheid te kunnen uitoefenen. Om constructief mee te werken aan de zorg van de toekomst, is een andere manier van denken over en gedegen kennis van de zakelijke kant van het vak vereist. Te midden van discussies over macht van zorgverzekeraars, voorspelde onwrichtende veranderingen en oplopende kosten van zorg, valt op hoe weinig geschikt naslagmateriaal beschikbaar is voor artsen om zich in die andere, zakelijke kanten van zorg te bekwamen. Dit boek heeft als doel u te helpen om u te ontwikkelen tot een arts met verstand van zaken. Het boek is te koop op tijdstroom.nl. Wil je het boek graag met korting kopen meld je dan aan voor de nieuwsbrief (op de homepage) en krijg  een kortingscode toegestuurd!

dsc_0019-2

 


Medical Business Projects

Wil je deelnemen aan een project? Of heb je een idee voor een project bij jouw instelling?  Zie hier een introductie van Medical Business Projects om een idee te krijgen over wat ze voor jou kunnen betekenen! Meer informatie kan je vinden onder Projects.

 


Online Courses

Medical Business Education heeft een serie toegankelijke online courses over organisatie, financiën en leiderschap in de zorg ontwikkelt! De Online Courses zijn gericht op coassistenten en arts-assistenten, onze medisch specialisten van de toekomst. Doordat de courses online overal en altijd te raadplegen zijn, is het een ideale manier voor artsen van de toekomst om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen wanneer het hun uitkomt. Op dit moment zijn we druk bezig met ontwikkelen van een reeks nieuwe online courses, deze zullen in de loop van 2017 online komen dus hou de nieuwsbrief en social media in de gaten! Klik hier voor de online courses.

 

 


Update Samenwerking MBP en Deloitte

Ruben Buitenhuis wordt geïnterviewd over de samenwerking tussen stichting Medical Business en Deloitte in het kader van de projecten van Medical Business Projects.

 


KNMG congres Medisch Leiderschap 2016: Rolmodellen en Dwarsliggers

2 juni 2016

Casper Tax spreekt op KNMG congres Medisch Leiderschap 2016 over medisch leiderschap bij jonge dokters aan de hand van dwarsliggers en rolmodellen. Een inspirerende presentatie over de zin om elkaar te begrijpen!

 


Een moderne arts weet wat zorg kost

Medisch Contact, 22 mei 2014

Behalve over medisch-inhoudelijke kennis, zouden artsen ook moeten beschikken over organisatorische en financiële bagage. Als het gaat om de verdeling van het geld in de ziekenhuiszorg, spelen artsen immers een sturende rol. Om meer aandacht te vragen voor deze onderbelichten onderwerpen hebben we met stichting Medical Business een opinie artikel geschreven waarin aan de hand van een casus dit gebrek aan kennis wordt belicht. Klik hiernaast voor het volledige artikel!