Laden Evenementen

 
Ben jij (bijna) arts en breder geïnteresseerd dan directe zorg? Twijfel je tussen de witte jas of een maat/mantelpak?
Kom dan woensdag 13 juni de Medical Business Carrière avond op LOGEX!

Tijdens deze Carrière avond vertellen vier oud-medici over hun switch van het artsenvak naar de healthcare analytics. Zij nemen je mee in hun zoektocht naar de juiste baan en hoe zij uiteindelijk de overstap maakten. Ook gaan zij in op hun huidige werk; hoe ziet een werkweek er uit, wat voor projecten werk je zoal aan en wat zijn de voor- en nadelen ten opzichte van het werken als arts?

Het thema Healthcare analytics is redelijk breed; van AI keuzehulp (Pacmed) tot VBHC analyses (LOGEX). De sprekers zullen telkens kort toe lichten welke analyses zij doen voor de zorg en waarom dit de zorg beter maakt.

Aan het einde van het programma is er ruimte voor discussie, die we op gang helpen met een aantal prikkelende stellingen. Na afloop is er een gezellige borrel.

Deze avond vindt plaats op het kantoor van LOGEX in het WTC, Amsterdam. LOGEX biedt al ruim 10 jaar data-gedreven oplossingen voor de zorg en zowel de CEO als twee werknemers zijn oud-artsen.
 

Praktische informatie

Vanaf 19:00 start de inloop, het programma begint om 19:20.
Kosten (inclusief borrel): €10 p.p.
Locatie: LOGEX, WTC B-toren, 13e verdieping

Programma

Tijd Omschrijving
19.00 – 19.20 Ontvangst
19.20 – 19.30 Welkomstwoord namens LOGEX en stichting Medical Business
19.30 – 20.00 Michiel Hageman
(PATIENT+)
19:30 – 20.30 Luciana Kruijswijk
(Strategy&)
19.30 – 20.30 Wouter Kroese
(PacMed)
19.30 – 20.30 Olivier Rijssenbeek
(LOGEX)
20.30 – 21.00 Vragen en stellingen
21.00 – 22.00 Borrel


Sprekers

Luciana Kruijswijk

Associate Consultant Strategy&

Wouter Kroese

Founder at Pacmed

Michiel Hageman

Founder & Director at PATIENT+

Olivier Rijssenbeek

Analyst at LOGEX

Luciana Kruijswijk

Associate Consultant at Strategy&

Hoewel Luciana Kruijswijk het arts-zijn een fascinerend beroep vindt, sprak een baan als consultant haar toch meer aan. Tijdens haar studie was zij vooral geïnteresseerd in de organisatie van de zorg, omdat die zo complex is. Ze wilde geen dokter van de patiënt zijn, maar dokter van het (zorg)systeem. Na de dokters eed te hebben afgelegd, besloot zij haar carrièremogelijkheden buiten de muren van het ziekenhuis te verkennen. Met veel plezier werkt zij nu 2 jaar als consultant bij Strategy&, een internationaal adviesbureau dat werk doet in de gezondheidszorg én in andere industrieën.
Meer weten over Luciana Kruijswijk?

Wouter Kroese

Founder at Pacmed

Wouter Kroese heeft Geneeskunde en Computational Logic gestudeerd en heeft werkervaring in strategieconsulting en in de zorg- en welzijnswereld. Wouter heeft met natuurkundige Willem Herter en econometrist Hidde Hovenkamp deelgenomen aan de Nationale DenkTank 2014. Hier hebben zij onderzocht hoe Nederland gezonder kan worden met behulp van Big Data. Vanuit deze denktank is hun bedrijf Pacmed ontstaan. De missie van Pacmed is om ervoor te zorgen dat patienten alleen nog maar zorg ontvangen die in de praktijk bij vergelijkbare patienten heeft geholpen. Pacmed ontwikkeld daartoe beslissingsondersteunende software op basis van analyse van grote hoeveelheden data uit de praktijk. Pacmed is actief in o.a. de huisartsenzorg, op de Intensive Care en in de Oncologie.
Meer weten over Michiel Hageman?

Michiel Hageman

Founder & Director at PATIENT+

Michiel Hageman ontdekte de kracht van Samen beslissen en het belang van keuzehulpen toen hij als arts-onderzoeker aan Harvard Medical School werkte. Dit resulteerde in zijn proefschrift en de oprichting van PATIENT+. Gedurende zijn opleiding tot orthopedisch specialist groeide zijn belangstelling tot innovatie en het ontwikkelen van producten die de kwaliteit van zorg ten goede komen. Met PATIENT+ richt hij zich nu fulltime op de ontwikkeling en implementatie van keuzehulpen.
Meer weten over Michiel Hageman?

Olivier Rijssenbeek

Analyst at LOGEX

Olivier Rijssenbeek was al tijdens zijn studie Geneeskunde vooral geïnteresseerd in verbetering van de organisatie van zorg. Deze interesse kon hij vormgeven bij Medical Business Projects, door binnen ziekenhuizen consultancy projecten te organiseren voor jonge artsen. Na een jaar gewerkt te hebben als arts-assistent chirurgie, maakte hij de keuze om zich ook professioneel volledig op deze interesse te focussen. Nu maakt hij bij LOGEX analyses waarmee inzicht gegeven wordt in de kwaliteit en kosten van de zorg.
Meer weten over Olivier Rijssenbeek?

Samenwerkingspartner Carrière avond

Medical Business werkt voor deze avond samen met LOGEX. LOGEX biedt zowel ondersteuning in de vorm van de locatie en catering, als spreker in de vorm van Olivier Rijssenbeek.


Kijk voor meer informatie op logex.nl